keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kevyt mansikkamoussekakku

Iloista vappua kaikille!

Munkkien ja siman jälkeen tai seuraksi sopii kevyt moussekakku. Maussa ei silti tarvitse juurikaan tinkiä vaikka kakussa ei olekaan tuorejuustoja ja muita raskaampia aineita. Parhaiten kakkuun sopii koristeeksi mansikat, mutta kun ei niitä tuoreena ollut kaapissa niin tein sitten yli jääneestä mansikkasoseesta hilloa jota pursottelin kakun päälle. Tuo SteviaSokeri on tosi kätevää ja meillä ihan päivittäin käytössä. Siinä on puolet vähemmän kaloreita kuin sokerissa. Kesää kohti blogissa näkyy kevyempiä herkkuja tilauskakkujen lisäksi.




150g keksejä (kaura, digestive tai fruktoosilla mak.)
50g margariinia

Täyte:

400g rasvatonta rahkaa
1 dl vatkattua kermaa
1/2dl SteviaSokeria
4 dl mansikkaa soseena
2 rkl sitruunanmehua
6 liivatetta
(1/2 tl vaniljarouhetta myllystä)

Valmista ensin murskatuista kekseistä ja rasvasta seos ja taputtele irtoreunapohjan n.22 cm pohjalle. Valmista täyte. Vatkaa kerma ja lisää rahka sekä sokerit.. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Laita liivatteet likoamaan. Lisää mansikkasose ja lisää liivatteet kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada jäähtyneenä täytteen sekaan kokoa ajan sekoittaen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä vähintään 2h.

Vinkki! Saat vähennettyä kaloreita entisestään korvaamalla margariinin vauvan soseella.





1 kommentti:

  1. ...oi, mikä yksinkertaisuus ! Ihana herkku, eikä edes 'kauhean' makea ! Tahtoo lisää Ü

    VastaaPoista