Kakkupohjat

Voi-sokerikakkupohja

2,5 dl sokeria
200g suolatonta pehmeää voita
4 keskikokoista munaa
3 dl vehnäjauhoja
(2 rkl maitoa)

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Sekoita sokeri ja voi keskenään sähkövatkaimella tai puuhaarukalla. jatka kunnes seos on kevyttä ja ilmavaa. Lisää yksi muna kerrallaan. Vatkaa hyvin kunnes seos on tasaista. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe seokseen. Lisää tässä vaiheessa maito jos seos tuntuu kuivalta. Jaa seos kahteen vuokaan (20cm) Laita molemmat kakut uuniin ja tarkista 20 minuutin kuluttua. 

******************************************************************************




Täytekakkupohjan valmistus punnitsemalla

Nollaa puntari ja kerro munien grammamäärä (esim. 338 x 0,7= 236.) Lisää sokeria joukkoon 236 g.


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Punnitse vehnäjauhoja kulhoon saman verran kuin sokeriakin, lisää halutessasi joukkoon 1 tl leivinjauhetta. Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan pohjan kokoinen pala, suihkauta vuokasprayta vuoan sisäreunoille ja laita leivinpaperi-arkki vuoan pohjalle- jauhotusta ei tarvita mutta leivinpaperi pohjalla takaa pohjan varman irtoamisen.

Muna-sokerivaahto on valmista, kun massa pysyy tippumatta vatkaimessa. Sihtaa sitten jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahtoon ja sekoita ne varovasti joukkoon niin että vatkauksessa syntyneet ilmakuplat eivät hajoa.

Kaada massa kakkuvuokaan ja paista pohja kypsäksi uunin alatasolla +175 asteessa 40 minuutin ajan. Kumoa kakku vuoastaan ja poista leivinpaperi kun pohja on hieman jäähtynyt.

Ulla Svensk


************************************

3 munaa
1 dl sokeri
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhoja
********************************

4 munan kakkupohja (22cm vuoka) 10-15hklö

4 munaa
1 1/2dl sokeria
1 1/2dl VH
1/2 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhoja
************************************
5 munan kakkupohja: (22-24cm)

5 kananmunaa (250g)
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

**************************************

6 munaa (26cm , 3l vuoka) 18-20 hklö

6 munaa
2 1/2dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhoja
******************************
7 munaa ( 26-28cm vuoka) 20-25 hklö
2,5 dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhoja

Kestävä kakkupohja, sopii hyvin kerroskakkuihin.

6 munaa
3dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja

***********************************************

Pohja hyydykekakulle (maku-lehti)

 1 pötkö (150 g) mantelimassaa
2 munaa
40 g voita
1/2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Pingota leivinpaperi Ø 24 sentin irtopohjavuokaan ja voitele vuoka.
2. Raasta mantelimassa kulhoon ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi (30–40 sekuntia).
3. Vatkaa munat mantelimassan kanssa vaahdoksi.
4. Sulata voi ja vatkaa se lämpimänä muna-mantelimassaseokseen.
5. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 12–15 minuuttia. Jäähdytä pohja.

 Brownie pohja
375g tumma suklaa (66%)
375g voita
5 kananmunaa
4,5dl sokeria
450g Vehnäjauhoja
6g Leivinjauhoja

Sulata voi kattilassa ja lisää sitten suklaat. Ota pois hellalta. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vuorotellen kananmuna-sokerivaahtoon jäähtynyt voi-suklaaseos ja jauhot sihdaten. Kaada vuokaan(1,5 peltiä) ja paista 175 astetta 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti