Kinuski
2 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 tl voita
mausteeksi vanilliinisokeria
- mittaa sokerit ja kerma kattilaan. Anna kiehua kunnes seos paksunee. Kinuski on valmista
kun vesilasiin pudotettu tippa pysyy koossa. Lisää lopuksi voi. HUOM!
Lisää valmiiseen kinuskiin tomusokeria niin saat kinuskista
pursotettavan. Testaa ennen pursottamista. Lisäsin itse noin 1/2 dl
tomusokeria valmiiseen kinuskiin.
*****************************************************************************************************
Lime-valkosuklaatäyte
2,5 dl vispikermaa
200 g rahkaa
130 g valkosuklaata
1 dl lime curdia
Sekoita sulatettu valkosuklaa ja rahka keskenään. Vispaa kerma ja sekota suklaarahkan joukkoon. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Kostuta alimmainen kerros ja levitä sen päälle ohut kerros lime curdia ja puolet valkosuklaarahkasta. Kostuta ja täytä seuraava kerros.
************************************************************************************************
Vanilja-sitruunakiisseli
5dl rasvatonta maitoa
3 keltuaista
3 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raaste
2 rkl makeutusjauhetta
Mittaa
kaikki raaka-aineet kattilaan lukuunottamatta makeutusjauhetta.Kuumenna
koko ajan sekoittaen kunnes hakenee.Jäähdytä ja lisää
makeutusjauhe.Lisää kerman joukkoon tai sellaisenaan kakun täytteeksi
*******************************************************************************************************************************.
Valkosuklaamousse ( hyydykekakkuun 20-22 cm vuokaan, täytteeksi kakkuun)
200g valkoinen suklaa
500g vispikerma
2 kpl kananmunaa
1 rkl triple sec
1 rkl rommia
3 kpl liivatetta
Valkoinen
suklaa sulatetaan.Lisätään vatkattu kananmuna ja vaahdotettu
kerma.Kuumennetaan rommi ja triple sec-likööri, sulatetaan siihen
liotetaan liivatelehdet.Yhdistetään liivateseos kermaseoksen joukkoon.
*****************************************************************
Limevalkosuklaa-vadelmatäyte (3 munan kakkuun)
100g limevalkosuklaata
2 tl liivatejauhetta(2 liivatetta)
2 dl vispikermaa
kourallinen pakastevadelmia
1 prk vaniljanmakuista tuorejuustoa
1. Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto
2. Sulata suklaa ja lisää seokseen.
3. Sulata pikkutilkkaan nestettä liivatejauhe ja kaada koko ajan sekoittaen sekaan.
4.Levitä täyte ja painele vadelmat täytteeseen.Nosta kakkupohja päälle.
- Suosittelen käyttämään tämän täytteen kanssa kakun täyttöä suoraan vuokaan.
Jos et halua niin tehdä lisää liivatteiden määrää..
********************************************************************
Mustaherukkatäyte
2dl mustaherukkasosetta
1,5dl sokeria
2 munaa
2dl kermaa
4 liivatetta
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi.Vaahdota myös kerma.Liota liivatelehdet
kylmässä vedessä 10 min.Kuumenna 1/2dl mustaherukkasosetta ja sulata
siihen liivatteet.Yhdistä vaahdot,loput mustaherukkasoseesta ja
liivatesose
.
.
Sopii Hyydykeleivoksiksi, kakun (4m)täytteeksi.
*************************************************************
Sitruunamousse
1 sitruuna
2 munaa
1dl sokeria
70g voita
2dl kermaa
1tl vaniljasokeria
1rkl sokeria
Sulata
voi kattilassa,purista joukkoon sitruunan mehu, lisää munat ja
sokeri.Vatkaahyvin sekaisin,kuumenna koko ajansekoittaen,kunnes seos
sakenee, mutta älä keitä!jäähdytä.vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja
vaniljasokerilla.Lisää sitruunaseoksen joukkoon.
Sopii 6 munan pitsikakkuun "sitruunakiisselin" sijasta.
***************************************************************
Suklaamousse
170g taloussuklaata
3 liivatetta
1/2 dl maitoa
2 keltuaista
2dl kermaa
100g appelsiinituorejuustoa
1 rkl sokeria
2 valkuaista
Sulata
suklaa maidon kanssa vesihauteessa.Liota liivatteita kylmässä vedessä
n. 5min,purista liika vesi pois ja lisää kuumaan suklaa maitoon.Ota
astia vesihauteesta.Lisää keltuiset ja tuorejuusto.Vaahdota kerma ja
mausta sokerilla.Sekoita jäähtyneen liivatesuklaaseoksen
joukkoon.vaahdota valkuiset ja sekoita varovasti nostellen suklaa
seokseen.Täytä kakku moussella.Anna jähmettyä kylmässä.
Sopii 4m kakkupohjaan kahteen väliin.
************************************************************
Yksinkertainen suklaamousse
150 g taloussuklaata
1 dl kuohukermaa
Kiehauta
kerma ja lisää suklaa.Sekoittele tasaiseksi ja laita kylmään mielellään
seuraavaan päivään.Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.Käytä
sellaisenaan tai sekoita vatkatun kerman sekaan jolloin saat suklaan
maun miedommaksi.
(4 munan kakkuun kaikkiin väleihin tai ilman kermavaahdonlisäystä yhteen väliin)
(4 munan kakkuun kaikkiin väleihin tai ilman kermavaahdonlisäystä yhteen väliin)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SITRUUNAMOUSSE
150g ranskankermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 rkl lemoncurd
2 rkl sitruslikööriä
Sekoita ranskankerma tuorejuustoon ja lisää muut aineet.
*********************************************************************************************************
Valkosuklaatäyte
5dl flora vispiä
200g vaniljarahkaa (esim. valio)
2 kpl pandan valkosuklaalevyä (a`130g)
Vatkaa
kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaat vesihauteessa. Sekoita jäähtyneenä
rahkan sekaan. Kääntele kerma lopuksi massan sekaan.
*****************************************************************************************************
Raikas vadelmatäyte
2,5 dl kermaa
200g rahkaa
200g vadelmia
1,5 dl tomusokeria
3 liivatetta
********************************************************************************************************
Limettikiisseli
2-3 limettiä
2 munaa
2 tl maissitärkkelystä
50g sokeria
1 dl kuohukermaa
Sekoita hienoksi raastettu limenkuori, limetin mehu, munat, maissitärkkelys ja sokeri kattilassa ja kuumenna lähes kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen kunnes seos on paksua ja tasaista. Kaada seos kulhoon jäähtymään. Sekoita jäähtynyt seos ja kerma käsivatkaiella kuohkeaksi.
*******************************************************************************************************
24-(26) cm kakun kahteen väliin
Baileys/kahvitäyte
250g mascarpone
4 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
tomusokeria m
1,5 dl kahvilikööriä,baileys
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vaniljasokeri sekä tomusokeria. Liuota lionneet liivatteet kiehautettuun likööriin ja kaada koko ajan vatkaten täytteeseen.
*****************************************************************************************************
Raikas vadelmatäyte
2,5 dl kermaa
200g rahkaa
200g vadelmia
1,5 dl tomusokeria
3 liivatetta
********************************************************************************************************
Limettikiisseli
2-3 limettiä
2 munaa
2 tl maissitärkkelystä
50g sokeria
1 dl kuohukermaa
Sekoita hienoksi raastettu limenkuori, limetin mehu, munat, maissitärkkelys ja sokeri kattilassa ja kuumenna lähes kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen kunnes seos on paksua ja tasaista. Kaada seos kulhoon jäähtymään. Sekoita jäähtynyt seos ja kerma käsivatkaiella kuohkeaksi.
*******************************************************************************************************
24-(26) cm kakun kahteen väliin
Baileys/kahvitäyte
250g mascarpone
4 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
tomusokeria m
1,5 dl kahvilikööriä,baileys
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vaniljasokeri sekä tomusokeria. Liuota lionneet liivatteet kiehautettuun likööriin ja kaada koko ajan vatkaten täytteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti