Täytteitä

 Kinuski


2 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 tl voita
mausteeksi vanilliinisokeria
- mittaa sokerit ja kerma kattilaan. Anna kiehua kunnes seos paksunee. Kinuski on valmista
kun vesilasiin pudotettu tippa pysyy koossa. Lisää lopuksi voi. HUOM! Lisää valmiiseen kinuskiin tomusokeria niin saat kinuskista pursotettavan. Testaa ennen pursottamista. Lisäsin itse noin 1/2 dl tomusokeria valmiiseen kinuskiin.
*****************************************************************************************************

Lime-valkosuklaatäyte

2,5 dl vispikermaa
200 g rahkaa
130 g valkosuklaata

1 dl lime curdia

Sekoita sulatettu valkosuklaa ja rahka keskenään. Vispaa kerma ja sekota suklaarahkan joukkoon. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Kostuta alimmainen kerros ja levitä sen päälle ohut kerros lime curdia ja puolet valkosuklaarahkasta. Kostuta ja täytä seuraava kerros.

************************************************************************************************

Vanilja-sitruunakiisseli

5dl rasvatonta maitoa
3 keltuaista
3 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raaste
2 rkl makeutusjauhetta

Mittaa kaikki raaka-aineet kattilaan lukuunottamatta makeutusjauhetta.Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes hakenee.Jäähdytä ja lisää makeutusjauhe.Lisää kerman joukkoon tai sellaisenaan kakun täytteeksi

*******************************************************************************************************************************.

Valkosuklaamousse ( hyydykekakkuun 20-22 cm vuokaan, täytteeksi kakkuun)

200g valkoinen suklaa
500g vispikerma
2 kpl kananmunaa
1 rkl triple sec
1 rkl rommia
3 kpl liivatetta

Valkoinen suklaa sulatetaan.Lisätään vatkattu kananmuna ja vaahdotettu kerma.Kuumennetaan rommi ja triple sec-likööri, sulatetaan siihen liotetaan liivatelehdet.Yhdistetään liivateseos kermaseoksen joukkoon.

*****************************************************************
Limevalkosuklaa-vadelmatäyte (3 munan kakkuun)

100g limevalkosuklaata
2 tl liivatejauhetta(2 liivatetta)
2 dl vispikermaa
kourallinen pakastevadelmia
1 prk vaniljanmakuista tuorejuustoa

1. Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto
2. Sulata suklaa ja lisää seokseen.
3. Sulata pikkutilkkaan nestettä liivatejauhe ja kaada koko ajan sekoittaen sekaan.
4.Levitä täyte ja painele vadelmat täytteeseen.Nosta kakkupohja päälle.

- Suosittelen käyttämään tämän täytteen kanssa kakun täyttöä suoraan vuokaan.
Jos et halua niin tehdä lisää liivatteiden määrää..
********************************************************************
Mustaherukkatäyte
2dl mustaherukkasosetta
1,5dl sokeria
2 munaa
2dl kermaa
4 liivatetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Vaahdota myös kerma.Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 10 min.Kuumenna 1/2dl mustaherukkasosetta ja sulata siihen liivatteet.Yhdistä vaahdot,loput mustaherukkasoseesta ja liivatesose
.
Sopii Hyydykeleivoksiksi, kakun (4m)täytteeksi.
*************************************************************
Sitruunamousse
1 sitruuna
2 munaa
1dl sokeria
70g voita
2dl kermaa
1tl vaniljasokeria
1rkl sokeria
Sulata voi kattilassa,purista joukkoon sitruunan mehu, lisää munat ja sokeri.Vatkaahyvin sekaisin,kuumenna koko ajansekoittaen,kunnes seos sakenee, mutta älä keitä!jäähdytä.vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.Lisää sitruunaseoksen joukkoon.
Sopii 6 munan pitsikakkuun "sitruunakiisselin" sijasta.
***************************************************************
Suklaamousse
170g taloussuklaata
3 liivatetta
1/2 dl maitoa
2 keltuaista
2dl kermaa
100g appelsiinituorejuustoa
1 rkl sokeria
2 valkuaista
Sulata suklaa maidon kanssa vesihauteessa.Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5min,purista liika vesi pois ja lisää kuumaan suklaa maitoon.Ota astia vesihauteesta.Lisää keltuiset ja tuorejuusto.Vaahdota kerma ja mausta sokerilla.Sekoita jäähtyneen liivatesuklaaseoksen joukkoon.vaahdota valkuiset ja sekoita varovasti nostellen suklaa seokseen.Täytä kakku moussella.Anna jähmettyä kylmässä.
Sopii 4m kakkupohjaan kahteen väliin.
************************************************************
Yksinkertainen suklaamousse
150 g taloussuklaata
1 dl kuohukermaa
Kiehauta kerma ja lisää suklaa.Sekoittele tasaiseksi ja laita kylmään mielellään seuraavaan päivään.Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.Käytä sellaisenaan tai sekoita vatkatun kerman sekaan jolloin saat suklaan maun miedommaksi.

(4 munan kakkuun kaikkiin väleihin tai ilman kermavaahdonlisäystä yhteen väliin)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SITRUUNAMOUSSE
150g ranskankermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 rkl lemoncurd
2 rkl sitruslikööriä
Sekoita ranskankerma tuorejuustoon ja lisää muut aineet.

*********************************************************************************************************
Valkosuklaatäyte
 
5dl flora vispiä
200g vaniljarahkaa (esim. valio)
2 kpl pandan valkosuklaalevyä (a`130g)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaat vesihauteessa. Sekoita jäähtyneenä rahkan sekaan. Kääntele kerma lopuksi massan sekaan.

*****************************************************************************************************

Raikas vadelmatäyte

2,5 dl kermaa
200g rahkaa
200g vadelmia
1,5 dl tomusokeria
3 liivatetta

********************************************************************************************************

Limettikiisseli

2-3 limettiä
2 munaa
2 tl maissitärkkelystä
50g sokeria
1 dl kuohukermaa

Sekoita hienoksi raastettu limenkuori, limetin mehu, munat, maissitärkkelys ja sokeri kattilassa ja kuumenna lähes kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen kunnes seos on paksua ja tasaista. Kaada seos kulhoon jäähtymään. Sekoita jäähtynyt seos ja kerma käsivatkaiella kuohkeaksi.
*******************************************************************************************************
24-(26) cm kakun kahteen väliin

Baileys/kahvitäyte

250g mascarpone
4 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
tomusokeria m
1,5 dl kahvilikööriä,baileys



Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vaniljasokeri sekä tomusokeria. Liuota lionneet liivatteet kiehautettuun likööriin ja kaada koko ajan vatkaten täytteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti