lauantai 15. joulukuuta 2012

Taatelisuklaakakku

Paras taatelikakun resepti jos minulta kysytään. Lisäsin taikinaan vielä bonuksena tummaa suklaarouhetta, mutta suklaa ei ole vättämätön. Kakku on todella maukas ja mehevä ilmankin.


 200g voita/margariinia
2 dl sokeria
250g taateleita
3 dl vettä
2 munaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
(50g tummaa suklaata karkeaksi pilkottuna)
n.1,8l vuoka

Keitä taatelit, vesi ja sokeri kattilassa tasaiseksi soseeksi. Keitin kauan jotta sokerikin vähän karamellisoitui. Lisää voi kattilaan ja anna jäähtyä. Lisää kananmunat ja vatkaa huolellisesti sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Paista 180 asteessa n.40 min. 



Kakku uunista ulos..



Ja valmiina kaverin oven taa yllätykseksi :)




4 kommenttia:

  1. Reseptissä lukee 250g voita/margariinia ja 200g rasvaa. Toisen ois varmaan tarkoitus olla taateleita? xD Pitääpä itsekin kokeilla taatelikakkua. =)

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos kun huomasit :) Korjasin virheet..siitä sen saa kun hössöttää miljoonaa asiaa samaan aikaan :D

    VastaaPoista
  3. Hei Maarit!
    Keität veden, taatelit ja sokerin. Mikä on sokerin määrä? T. Susanna

    VastaaPoista
  4. Korjasin reseptiin eli 2dl. Blogihistorian vaikein resepti kirjoittaa :)Mutta edelleen yksi parhaista kakuista minun mielestä..kertokaahan omat kokemukset!

    VastaaPoista