keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Jouluinen Royal-kääretorttu

 



Sain makoisaa postia Royalilta patukoiden muodossa. Mukana tuli myös resepti joka houkutti kokeilemaan. Olin jo kuitenkin jälkkäri ja kakkusuunnitelmat jouluksi tehnyt joten en sitten käytännössä päässyt ainakaan tänä jouluna reseptiä kokeilemaanja suklaat meni parempiin suihin:). Jaan sen teille muille ..jos ei jouluksi ehdi tehdä niin sitten vaikka uudeksi vuodeksi. Royal suklaat on Fazerinan ja Da Capon kanssa lemppari suklaitani. Siksi resepti menee ehdottomasti kokeiluun jossain vaiheessa. Kiitokset Royalille suklaista ja reseptistä!

Torttupohja:

4 kananmunaa
1.5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Royal maitosuklaa-tuorejuustotäyte:

80g voita
3,5dl tomusokeria
3 Royal maitosuklaapatukkaa
3rkl kaakaojauhetta
120g maustamatonta tuorejuustoa

Suklaakuorrutus:

8 Royal-tummasuklaa patukkaa
2dl kermaa
Royal suklaapaloja ja vadelmia koristeluun

Vatkaa ensin munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä ohut kerros taikinaa leivinpaperille ja paista uunissa 180 asteessa n. 10 minuuttia. Kääri lämmin pohja pyyhkeen avulla rullalle ja anna jäähtyä.

Täyte:
 

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon sulatettu maitosuklaa, kaakaojauhe ja tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi ja pidä huoneen lämmössä.

Kuorrutus:

Kiehauta kerma ja kaada paloitellun Royal suklaan päälle. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi.

Kääretortun kokoaminen:

Avaa kääretorttu rulla, levitä täyte pohjalle, ja kääri rulla takaisin kääretortun muotoon. Tasoita rullan päät veitsellä ja levitä kuorrutus rullan päälle. Koristeeksi voit suklaakuorrutteeseen tehdä haarukalla hauskoja kuvioita. Tämän jälkeen voit laittaa kääretortun päälle harkon muotoisia royal suklaapaloja, herkullisia vadelmia ja lopuksi royal suklaasta raastettu suklaaraastetta

Lempikakun keittiössä on kova vilske ja tohina..Muutto haittaa hieman tätä joulun valmistelua, mutta eiköhän tämä tästä..Itsehän sen stressin itselleen tekee. Ei kukaan muu..Muistetaan rentoutua siis välillä! :)Vuodenvaihteessa tulossa hääkakkuprojektia ja pojan synttäritarjoiluja jotka muuton vuoksi päätettiin siirtää myöhemmäksi.

Tulossa vielä ennen joulua ainakin:

- Helppoja ja nopeita ja jopa terveellisiä syötäviä lahjoja
- Valkosuklaahyydykekakkua
- Jouluisia Cake Popseja

2 kommenttia:

  1. Royal -leipomus oli erinomainen!
    Olipa vahinko, ettet malttanut säästää patukoita.

    VastaaPoista
  2. No varmasti oli hyvää! Pakko koittaa rajata leipomiset johonkin :)Varsinkin näin muuton alla..

    VastaaPoista