maanantai 20. toukokuuta 2013

Makoisat kaurasuklaakeksit

Tein miehelle syntymäpäivän kunniaksi isoja kaurasuklaakeksejä. Nämä oli kyllä tosi hyviä. Kannattaa käyttää reseptin mukaan isoja kaurahiutaleita. Itse laitoin tavallisia ja taikinasta tuli aika kuiva uskoakseni siitä syystä. Pojan kanssa kerättiin kimppu voikukkia ja askarreltiin kortti isälle :)

Reseptin löysin Trish Deseinen kirjasta "Haluan suklaata"!



n. 20 keksiä

200g voita
2 dl tomusokeria
2 dl isoja kaurahiutaleita
n.3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinauhetta
n.50g tummaa suklaata
(n.50g valkoista suklaata)

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita käsin muotoiltavaksi taikinaksi.. Muotoile taikinasta pötkö ja kääri kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Leikkaa kylmästä tangosta n.puolen sentin paksuisia viipaleita. Paita 15-20 minuutti, kunnes keksien reunat ja pinta ovat kullanruskeita. Kun keksit ovat jäähtyneet voi koristella ne sulatetulla suklaalla.

1 kommentti:

  1. ihanan näköisiä! haravoin tätä nettiä kaks tuntii ennen kun löysin tän! Tää on kaikista mun löytämistä resepteistä PARHAIN!!!

    VastaaPoista