tiistai 28. toukokuuta 2013

Kaneliässät

Todellinen pikkuleipä klassikko tulee tässä. Tekotapoja on kaksi joko pursottaen tai muotoillen taikinasta. Itse olen tottunut tekemään pursottamalla. Aina kun näitä tekee niin tulee mieleen kouluajat kun näitä tehtiin aika paljon suuremmasta taikinasta kuin tämä. Taikina on haastava pursotettava koska se vähän jämähtää ja ehkä siinä oli opettajallakin tarkoitus valmentaa fyysiseen leipomotyöhön..enpä tiedä :). Ässät ovat ehkä hieman haastavien pikkuleipien maineessa ja sen huomasin kyllä kun tein pitkästä aikaa. Jauhojen kanssa täytyy olla tarkkana. Älä laita kaikkia jauhoja kerralla. Kannattaa paistaa muutama testi pikkuleipä ennenkuin pursotat koko pellillisen. Jos jauhoja laittaa liian vähän on pursottelu helppoa, mutta ässien muoto häviää.

180g voita
220g sokeria
120g kananmunia
1/2 tl kanelia
(330g) vehnäjauhoja Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa vielä hetki. Lisää jauhot ja kaneli pikkuhiljaa käsin sekoittaen. Älä laita kaikkea jauhoja kerralla. (Pursota testipikkuleipä ja paista). Pursottele pellille s-kirjaimen muotoisia pikkuleipiä. Ripottele päälle runsaasti kaneli-sokeria. Paista 180 asteessa n.10 minuuttia uunista riippuen.
Pyöreäpäinen tylla 8mm tai 9mm on pursotteluun hyviä. Voit käyttää myös muunlaisia tyllia. Taikina on hyvänmakuinen ja käy kaiken mallisten pikkuleipien tekoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti