keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Kreemireseptejä

Olen koonnut tähän hyviä kreemejä kakun kuorrutteeksi, erilaisten massojen alle laitettavaksi ja sellaisenaan kakun täytteeksi. Näin ne löytyy mukavasti kun eri tarkoituksiin kreemejä käyttää.


 Sitruunakreemi(pursotuksiin ja marsipaanin alle)
250g suolatonta voita
1 pkt tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunanmehua ja hieman raastettua kuorta

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri.Lisää vanilliinisokeri.Lisää sitruunanmehua sopivan vahvuuden saamiseksi.

Vadelmakreemi

100 g vadelmapyreetä
30 g keltuaisia
40 g kanamunia
35 g sokeria

 
Sekoita aineet keskenään, kypsennä 84-asteiseksi ja siivilöi kulhoon.
Anna jäähtyä huoneenlämmössä 35-40-asteiseksi, välillä sekoittaen.
 
50 g suolatonta voita
Kun massa on 35-40-asteista niin vatkaa kylmä voi sekaan. Peitä muovikelmulla ja anna olla jääkaapissa muutama tunti.
 
Voikreemi (ammattimainen)
500 g suolatonta voita
250 g sokeria
125 g vettä

Tee näin:

1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta. Laita sen jälkeen jääkaappiin jäähtymään. Seoksen pitää olla kylmää ennen sen lisäämistä voihin.
2. Kuutioi huoneen lämpöinen voi ja vatkaa se kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Parhaiten tämä onnistuu yleiskoneella ja lapavatkaimella. Voita saa vaahdottaa ihan kunnolla, noin 15-20 minuuttia.
3. Lisää sitten kunnolla kylmäksi jäähtynyt sokeri-vesiseos voin joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten. Jatka vatkaamista vielä noin 10 minuuttia.
4. Valmis voikreemi säilyy huoneenlämmössä hyvin peitettynä noin 2 viikkoa. Toki myöskin jääkaapissa, mutta silloin sen pitää antaa lämmetä ennen käyttöä.
(pistaasipähkinä)


(Tuorejuusto)kreemi:
100 g suolatonta voita
100 g sitruunatuorejuustoa
1-1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kreemiä varten voi vaahdoksi, lisää sokerit ja lopuksi tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi. Levitä kreemi kakun päälle.

(mansikkamäki)

Suosikkini erityisesti pusotuksiin ja marsipaanin alle!

300g suolatonta voita
1 prk kondensoitua maitoa

- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja kondensoitu maito keskenään.

Lämmitetty voikreemi

6 kananmunanvalkuaista
5 dl sokeria
400 g suolatonta voita

Pane kananmunanvalkuaiset kattilaan. Lisää sokeri ja lämmitä seosta miedolla
lämmöllä, kunnes sokeri liukenee.
Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Vispaa kylmä seos huoneenlämpöiseen voihin,
kunnes seos on ilmavaa. Tämä annos on reilu ja se riittää suuren kakun
päälle.
 
(sirpa Talka)

7 kommenttia:

  1. Ihania reseptejä. Kiitos =) Piti ihan ottaa talteen ;) Tuo kondensoidusta maidosta tehty on varmasti ihan huippu!

    VastaaPoista
  2. Hei! Kuinka paljon on 1 purkki kondensoitua maitoa? En ole sitä käyttänyt. Myydäänkö sitä vaan yhdessä koossa?

    VastaaPoista
  3. Varmaan sopii myös kääretortun väliin ��

    VastaaPoista
  4. onko tuo kondensoitu maito siis sitä keitettyä vai keittämätöntä versiota?

    VastaaPoista
  5. Kyllä se on valmiiksi keitettyä. Korjaan ohjeeseen..Tosin muistan, että olen joskus kokeillut myös keittämättömästä.

    VastaaPoista
  6. Meneekö tuo vadelmakreemi siis eristeenä massan alle?
    Anna

    VastaaPoista