perjantai 10. elokuuta 2012

Baileys kakku

Ystäville piti saada illaksi herkuteltavaa ja tein hyydykekakun jossa makuna toimii baileys ja suklaa. Pohjana perinteinen keksi-voi seos.


pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita
Täyte:
200g tuorejuustoa
2,5 dl flora vispiä
1 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 dl baileys kerma likööriä
1 dl suklaa kastiketta (pirkka)
1 dl creme fraisea
5 liivatetta

 Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tomusokeri ja vanilliinisokeri. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kerman joukkoon creme fraise ja tuorejuusto. Kiehauta likööri ja lisää liivatteet. Anna hieman jäähtyä ja kaada koko ajan vatkaten massan joukkoon. Kaada yli puolet massasta vuokaan, tasoita ja laita kylmään. Sekoita suklaakastike jäljelle jääneeseen kermaseokseen ja kaada hieman jähmettyneen kakun päälle. Tasoita ja laita kylmään n.2h.
Suklaaristikko: Leikkaa leivinpaperista vuokaa apuna käyttäen pyöreä pala. Sulata suklaa ja laita pursotin pussiin. Pursota ristikkoa leivinpaperin päälle ja anna menna hieman reunojen yli. Laita tasaiselle alustalle kylmään jähmettymään. Kippaa ristikko leivinpapereineen kakun päälle ja vedä varovasti leivinpaperi pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti