perjantai 10. elokuuta 2012

Kevyt mustikkapiirakka


Kesän jälkeen tekee mieli herkutella vähän kevyemmin (ainakin minä:) ja tällä piirakalla se onnistuu suhteellisen hyvällä omallatunnolla ;)




Pohja:

3,5 dl vehnäjauhoja
75g margariinia
1 muna
1 dl tomusokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

5 dl mustikoita
1 dl kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria

Valmista pohja sekoittamalla kuivat aineet keskenään. nypi ne sitten margariinin kanssa sekaisin ja lisää muna. sekoita tasaiseksi. Laita kylmään odottamaan. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Taputtele taikina piiraspohjalle ja reunoille. Lisää mustikat täytteeseen ja kaada pohjan päälle. Paista 180 kypsäksi. Aikaa en huomannut  katsoa..olisiko noin puoli tuntia.



2 kommenttia:

  1. Siis millä tavalla tämä on muka ''kevyt mustikkapiirakka''? Eihän perusreseptiä ole kevennetty mitenkään, sokeria ja rasvaahan tässä on niinkuin muissakin.

    VastaaPoista
  2. Kyllä pohjan ohje on rasvattomampi ja täytteen sokeria on vähennetty. jos kuitenkin tuntuu, että tämä ei ole etsimäsi niin toivottavasti löydät sopivamman vaikka googlettamalla!

    VastaaPoista