maanantai 27. elokuuta 2012

Omena-toscakakku

Hyvää viikonalkua vaan kaikille...kröhöm..vaikka maanantai saattaa olla hieman haastava ollakseen hyvä :)Taas siirtelin kirjoituksia vanhasta blogista tänne ja päätin vinkata niille jotka miettii tuota kakkujen tekemistä ammatikseen niin kategoriasta "konditoriatietoutta" löytää nyt asiaa aiheesta. Lisätään tähän myös omena-toscakakun resepti kun alkaa olla ajankohtaisia nämä omenaherkut!



2 munaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhoja
2 rkl kermaa/maitoa
100g margariinia
4-5 omenaa
 
Kuorrute:
100g mantelilastuja
75g voita
1dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5dl maitoa
 
1. Leikkaa irtoreunavuoan pohjalle(halk.24-26cm. )leivinpaperi.
2.Vatkaa munat ja sokeri.Sekoita kuivat aineet ja sihtaa vuorotellen maidon ja sulan voin kanssa.Kaada taikina vuokaan ja levitä viipaloidut omenat päälle.
3.Paista 200 astetta 15min.
4.Kiehauta kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kakun päälle.Jatka paistamista kunnes kuorrute on kauniin kullanruskea.
 
 

1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä. Tuleeko kuorrutukseen vehnäjauhoja tosiaan 1,5 dl, tuli vähän tönkköä toscaa... Hyvää varmasti joka tapauksessa. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista