perjantai 19. kesäkuuta 2015

Paras Britakakku

Tänä kesänä ei oikein ollut muuta vaihtoehtoa juhannuskakuksi kuin britakakku. Tässä herkussa vaan tulee parhaiten mielestäni esiin kotimaiset marjat ja kesä. Tämän maistuvan reseptin löysin Jenni Höijerin kirjauutuudesta Sokerileipurin salaisuudet. Ohje on sama kuin kirjassa, mutta tein itse muutamia muutoksia. Piimän tilalla käytin rahkaa ja raparperin jätin pois, koska meillä ei siitä tykkää muutakuin minä...Kerman sekaan laitoin hieman rahkaa ja kakusta tuli myös gluteeniton kun käytin vehnäjauhon tilalla gluteenittomia jauhoja.

Kirjassa on moni ohje grammoissa mikä on minulle tosi hyvä juttu. Tiedän kuitenkin, että kaikki ei omista vaakaa. Silti kakku on helppo tehdä kun hieman soveltaa. Monissa vehnäjauho yms.pusseissa on ilmoitettu paljonko desi ainetta painaa. Siitä on helppo arvioida ainemääriä.


HYVÄÄ JUHANNUSTA!





Raparperi-mansikkamarenkitorttu

Pohja

150g voita
120g sokeria
80g keltuaisia (4kpl)
85g vehnäjauhoja
45g mantelijauhetta
20g maissitärkkelystä tai perunajauhoja
100ml piimää

Marenkitäyte:

160g valkuaisia (4kpl)
250g sokeria
80g mantelilastuja


Raparperihilloke:

5 dl tuoretta raparperia pilkottuna
120g hillosokeria

Mansikkatäyte:

200-250g tuoreita mansikoita
400ml kermaa

Valmista pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen piimän kanssa. Levitä tasainen kerros uunipellille leivinpaperin päälle. Sipaisin alle hieman öljyä. Esipaista uunissa 180 asteessa n.10-15 min, kunnes pinta tuntuu kimmoiselta ja on kullanruskea


Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset ja puolet sokerista kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää hitaasti joukkoon loput sokerista. Vatkaa kunnes marenki on jämäkkää ja levitä esipaistetun pohjan päälle. Paista 190 asteessa vielä n.10-15 min kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

Valmista raparperihilloke kuumentamalla raparperipalat kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää hillosokeri sekoittaen ja keittele hiljalleen 10-15 min. Jäähdytä.

Täytä kakku juri ennen tarjoiluja. Leikkaa pohja kahtia ja nosta toinen puoli tarjoilualustalle. Onnistuu hyvin vaan käsin nostamalla kunhan pohja on täysin jäähtynyt.

Levitä hyvin jäähtynyt hilloke alemman kerroksen päälle. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto hillokkeen päälle. Ripottele lohkotut mansikat kermavaahdon päälle ja nosta toinen puolikas täytteen päälle. Ripottele koristeeksi tomusokeria.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti