torstai 18. kesäkuuta 2015

Omena-kaneli pitkot

Tuore pulla on vaan niin hyvää ja maistuu ehkä parhaiten makeista leivonnaisista meidän pikkumiehelle. Siispä tuumasta toimeen ja mietintä myssy päähän, että mikä voisi olla hyvää..ja jotain vähän erilaista kuin ne peruspullat. Ideoin jääkaappiin jääneestä omehilloista pitkot joihin voi toki käyttää mitä hilloa kaapista sattuu löytymään.

Taikinasta ei kannata tehdä ihan löysää (niinkuin mulle kävi)vaan hieman napakampi. Näin leikkauspinta on valmiissa pitkossa selvempi.5dl maitoa/vettä
50g tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
200g pehmeää voita
n.1 1/2 l vehnäjauhoja

Omenahilloa n.3-4 dl
kanelia 


Valmista perus pullataikina. Jätä taikina liinan alle kohoamaan kunnes se kohoaa kaksinkertaiseksi. Hyvä kikka on laittaa taikinakulho lämpimään veteen, hieman lämpimään uuniin tai suljettuun mikroon. Jaa sitten taikina 4 yhtäsuureen osaan. kaaviloi n.20x30cm kokoisiksi levyiksi. Levitä levylle omenasosetta/hilloa sekä kaneli. Kääri taikinalevyt pitkältä sivultaan rullaksi. Nosta rullat leivinpaperoidulle pellille. leikkaa saksilla pötköä ja käännä vuorotellen taikinapalat oikealle ja vasemmalle. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Voitele ja ripottele päälle raesokeria. paista uunissa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti