Taikinasta ei kannata tehdä ihan löysää (niinkuin mulle kävi)vaan hieman napakampi. Näin leikkauspinta on valmiissa pitkossa selvempi.
5dl maitoa/vettä
50g tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
200g pehmeää voita
n.1 1/2 l vehnäjauhoja
Omenahilloa n.3-4 dl
kanelia
Valmista perus pullataikina. Jätä taikina liinan alle kohoamaan kunnes se kohoaa kaksinkertaiseksi. Hyvä kikka on laittaa taikinakulho lämpimään veteen, hieman lämpimään uuniin tai suljettuun mikroon. Jaa sitten taikina 4 yhtäsuureen osaan. kaaviloi n.20x30cm kokoisiksi levyiksi. Levitä levylle omenasosetta/hilloa sekä kaneli. Kääri taikinalevyt pitkältä sivultaan rullaksi. Nosta rullat leivinpaperoidulle pellille. leikkaa saksilla pötköä ja käännä vuorotellen taikinapalat oikealle ja vasemmalle. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Voitele ja ripottele päälle raesokeria. paista uunissa 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti