Idea lähti Sari Spåran kirjasta Meren maku jossa on ihana resepti nimittäin mansikka-raparperimousse. Tein reseptistä hyydytettävän kakun ja muutin reseptiä vain hieman jotta kaunis väri säilyisi. Suluista löytyy Sarin versio moussesta. Suosittelen muuten kirjaa lämpimästi kaikille. Kerron kirjasta vielä toisella kertaa lisää, mutta suositukset täytyy antaa jo tässä vaiheessa.
Koristeeksi pääsi mansikat, murskattu marenki ja raparperikuoret..
Pohja:
- 150g digestive keksejä (tai mitä haluat)
- 40g voita sulatettuna
Murskaa keksit ja sekoita sula voi. Taputtele n.22cm irtoreunaisen vuoan pohjalle. Voit leikata vuoan pohjalle leivinpaperista palan. Se helpottaa kakun siirtämistä. Käytä reunakalvoa tai öljyä+tomusokeroi vuoan reunat niin kakku irtoaa nätisti. Myös pakkanen auttaa.
Täyte: Sarin Mousse:
- 200g mansikoita 200g mansikoita
- 200g raparperia (raakana) 200g raparperia
- 1,5 dl vettä 1,5 vettä
- 1,5 dl sokeria 0,5 rkl vettä
- 5 liivatetta 3 dl vispikermaa
- 4 dl kermaa 3 liivatetta
- 100g tuorejuustoa 1 rkl mansikkamehua
Laita kattilaan sokeri, vesi, mansikat ja pilkottu raparperi. Keitä kunnes ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hyvin. Soseuta sauvasekoittimella. Vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada raparperi-mansikkaseos sekaan, mutta jtä hieman liivatteita vasten. Kiehauta jäänyt mansikka-raparperisose ja lisää liivatteet. Anna jäähtyä ja lisää koko ajan vatkaten joukkoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä noin 2h tai seuraavaan päivään. Koristele esim.marengilla, mansikoilla ja raparperin kuorilla.
Vinkki! Reseptiä voi varioida monin tavoin. Esim. Lisää pohjan päälle tai täytteen sekaan raparperihilloketta. Voit vaihtaa pohjan keksejä ja tehdä itse marenkeja kakun koristeeksi.
Vinkki! Lue täältä Herkkuhovin kirja-arvostelu Meren maku kirjasta
Upea kakku ja mikä mahtava idea!
VastaaPoista