keskiviikko 29. elokuuta 2012

kardemummakakku

Suosikkiresepti!

 
2 munaa
3 dl sokeria
2,5 dl kermaa
1,5 dl sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
 
Sekoita munat, sokeri, kerma ja voisula. lisää joukkoon siivilöidyt ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 175 astetta n.50-60 minuuttia.
 
 
Suklainen versio syntyy lisäämällä taikinaan reiluja suklaan paloja!

 

6 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää! Kardemumma on huippu vähän leivonnaisessa jos toisessakin. Kauniit vuokat sulla! :)

    VastaaPoista
  2. Nam, kokeilin tätä juuri ja oli niin herkullista! :)

    VastaaPoista
  3. Löysin vuodatuksen sivuilta tämän sinun ohjeesi :) Oikein hyvää ja onnistunut kakku tuli, liekö joululahjaksi joku tämmöisen saa ,D

    VastaaPoista
  4. Sunnuntaina on rippijuhlissa tarjolla kardemummakakkua. Kardemummasta tulee aina mieleen Nurmon Prismassa takavuosina ollut kahvila Car de Mumma, jonka kyltissä oli vauhtimummo auton ratissa :-D

    VastaaPoista
  5. Hauskalta vaikuttava kahvila :) Toivottavasti kakku maistui <3

    VastaaPoista
  6. Hyvin maistui! Kiitos erinomaisen hyvästä reseptistä! Erityistä plussaa helposta valmistuksesta!

    VastaaPoista