torstai 23. heinäkuuta 2015

Parhaat mustikkamuffinit

Mustikka alkaa kypsymään ja tämä kotimainen superfoodi kannattaa ottaa käyttöön samantien. Tässä se jalostui muffinin muotoon ja myös kuorruteessa on mustikkaa :)

Mustikkametsään täytyisi pian mennä sillä nämä oli vielä pakasteita..Mikä sen ihanempaa kuin tehdä ihan itse keräämistä mustikoista herkkuja <3


















2 kananmunaa
1,5 dl öljyä
2,5 dl maitoa josta osan voi korvata esim.piimällä, kermaviilillä tms.
6 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
vaniljasokeria
2 dl mustikoita


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita keskenään munat ja öljy ja lisää maito. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja kääntele munaseokseen. Lisää joukkoon mustikat ja täytä muffinipellin kolot taiknalla. Jätä 1/3 osaa kohoamisvaraa. Anna taikinan hetken levätä ennen paistoa. paista sitten 20-25 min. Anna jäähtyä.

Taikinasta tulee koosta riippuen noin 16kpl muffineja


Mustikkakuorrute:

2 rkl voita
2 rkl mustikoita
2 dl tomusokeria

Sulata voi kattilassa, lisää mustikat ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi ja kuorruta muffinit. Koristele tuoreilla mustikoilla..



VINKKI! kuorrutteesta saa silemmän jos siivilöi mustikat kuorrutteeseen..Voit käyttää myös mustikkamehua!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti