4 annosta
2 dl kuohukermaa
(2 rkl tomusokeria)
(1pss pätkiksiä)
2 tl vanilijasokeria
2 kananmunaa
1 dl glukoosisiirappia (Dansukker)
1 vanilijatanko
(lisäsokeria tai vanilijasokeria maun mukaan)
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat ja glukoosisiirappi, vaahdota paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja kaavi siemenet lusikalla muna-siirappivaahdon joukkoon ja vatkaa se tasaisesti seokseen. Sekoita kerma ja kananmuna-siirappiseos varovasti kaapimella tasaiseksi. Tarkista maku, laita tarvittaessa lisää vanilijasokeria tai sokeria. Kaada seos laakeaan vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita pakastamisen alkupuolella muutaman kerran noin 20 minuutin välein. Pakasta noin 4 tuntia tai kunnes massa on jäätynyt. Sekoita pakastamisen alkupuolella muutaman kerran. Annostele jäätelö annoskulhoihin ja tarjoa esimerkiksi tuoreiden vadelmien kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa jäätelön myös jäätelökoneessa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti