torstai 16. elokuuta 2012

Mustaherukkaleivokset

Tämä resepti on neljä vuotta vanha, mutta niin ajankohtainen, että päätin julkaista sen nyt. Tekisi kyllä mieli tehdä samoja leivoksia taas uudestaan ehkä vähän uusittuna versiona.


2dl mustaherukkasosetta
1,5dl sokeria
2 munaa
2dl kermaa
4 liivatetta
Kakku/kääretorttupohjaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Vaahdota myös kerma.Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 10 min.Kuumenna 1/2dl mustaherukkasosetta ja sulata siihen liivatteet.Yhdistä vaahdot,loput mustaherukkasoseesta ja liivatesose. Annostele mousse muffinssivuokaan ja ota pohjapalat muotilla esim.kakkupohjasta ja kostuta kevyesti.Paina täytteen päälle.Laita pakkaseen ja irrota seuraavana päivänä näin:
Kaada kiehuvaa vettä esim.uunipellille ja kasta muffinssivuoka veteen.Hieman veitsellä auttaen,"pullauta"leivos vuoasta.Ohjeesta tulee 11-12 leivosta.

4 kommenttia:

  1. Ihania! Mustaherukasta saa tosi maukkaita herkkuja. Hienoa sekin, että onnistuu yksinkertaisesti muffinssivuoissa. :)

    VastaaPoista
  2. Herkulliselta näyttää myös täällä uudessa osoitteessa! nam!

    VastaaPoista
  3. Nämä leivokset valmistuu kyllä helposti. Yleensä leivokset mieltää vähän vaikeampitekoisiksi..Mielessä kiertää mustaherukkainen resepti kun vaan saisi ajalliseksi tehdä :)

    ja kiitos Terttu!

    VastaaPoista
  4. WAU ! Aivan ihania herkkuja - tähänkin aikaan yöstä !

    VastaaPoista