sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Päärynä-passionkakku

Pääsiäinen inspiroi leiomiseen monella tapaa. Rahkapullat, hyydykekakut ja mämmi eri muodoissa antaa paljon ideoita leivonnasta innostuneille. Lisäksi pääsiäistä voi toteuttaa koristelussa niin monin eri tavoin. Pienestä asti pääsiäinen on ollut yksi lempijuttu ja piirsin silloin paljon tipuja ja noita-akkoja...Paljon olisi taas tehnyt mieli tehdä, mutta aikapula iski ja aloitellaan nyt ensin tästä herkullisesta ja raikkaasta päärynä-passionkakusta.


Kaikki eivät pidä hyydykekakun kovasta kiilteestä ja täytyy sanoa, että omasta mielestä on kivempi tarjota joskus hyydykekakku kastikkeen kera. Tämäkin kakku maistuisi ihanalta mango-passion kastikkeen kera. Nyt kuitenkin päädyin tähän...ihan koristelunkin vuoksi. Tämä kiilleohje jää kyllä vakkarikäyttöön, koska se oli todella hyvä ja pehmeä. Passionhedelmän värit tulee niin ihanasti esiin eikä muuta koristetta edes tarvita. Kakku on raikas rahkan ansiosta, mutta voit vaihtaa sen myös halutessasi mascarpone/tuorejuustoon. Kuulemma täyte maistuu ihan ville vallattomalta!







Pohja:

150g kaurakeksejä
1 rkl voita
1-2 rkl mangosose (piltti)

6 liivatetta 250g rahkaa
200g päärynä-kinuski rahka
2,5 dl flora vispiä
1 prk päärynöitä
0,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Pohjan päälle esim. lemoncurd tai päärynähilloa

Kiille:

1 prk mangososetta (piltti)
2 passionhedelmää
0,5 dl vettä
0,5 dl sokeria

3 liivatetta


Vuoraa 20cm irtoreunavuoka pohjan kokoisella leivinpaperilla. Reunoille voit laittaa halutessasi reunakalvon. Hienonna pohjan keksit ja sekoita sulatettu rasva ja piltti sekaisin. Painele vuoan pohjalle. Halutessasi voit laittaa esim. lemoncurdia pohjan päälle.
Aloita täytteen teko. Valuta päärynät. Soseuta ne sauvasekoittimella. Vatkaa kerma. Siirrä se toiseen kulhoon. Sekoita rahkat, päärynäsose ja sokerit kulhossa (siinä missä vatkasit kerman). Laita liivatteet likoamaan. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Jäähdytä. Lisää koko ajan sekoittaen. Nyt voit lisätä kerman massan joukkoon. Kaada massa samantien pohjan päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään.
Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita muut aineet kattilaan. kiehauta ja lisää liivatteet joukkoon. Anna jäähtyä ja kaada sitten varovasti kauttaaltaan hyytyneen kakun pinnalle. Laita kylmään ja koristele kun pinta on hyytynyt,

Vinkki! Voit antaa kakun olla n.10 minuuttia pakastimessa ennenkuin lisäät kiilteen.


3 kommenttia:

  1. Paljos liivatteita pohjaan laitoit? Kuulostaa meinaan kokeiltavalta kakulta...

    VastaaPoista
  2. Paljos liivatteita pohjaan laitoit? Kuulostaa meinaan kokeiltavalta kakulta...

    VastaaPoista
  3. voi apua! kiitos kun huomasit ja kuusi laitoin..käytin tällä kertaa liivatejauhetta eli sitä 3 tl..

    VastaaPoista