sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kuorrutettu banaani-suklaakakku

Helppoa ja superhyvää! Sitä on tämä ihana kakku jota tein loman kunniaksi. Banaani, suklaa ja nutella. Täydellinen yhdistelmä. Resepti löytyi Sari Spåran kirjasta Talven Maku.







120g voita
2 banaania
2 kananmunaa
3/4 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
0,5 tl soodaa
hyppysellinen suolaa
2 dl maitosuklaahippuja
3/4 dl turkkilaista jogurttia

Aseta uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa yhteen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan samalla kunnolla vatkaten. Sekoita joukkoon muusatut banaanit ja jogurtti. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan, välttäen turhaa sekoittamista. Kääntele suklaa taikinaan. Voitele ja korppujauhota  sopivan kokoinen leipävuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin keskitasolla n.40 minuuttia.


Kuorrutus:

1,5 dl maapähkinävoita
80g voita
3 dl tomusokeria
1-2 rkl maitoa

Vatkaa yhteen maapähkinävoi ja voi. Lisää tomusokeri ja maitoa, kunnes saat sileän kuorrutuksen. Kuorruta kakku.






3 kommenttia:

  1. Vitsit että näyttää ihanalta, nams! <3
    T: Serkusten suklaaunelma

    VastaaPoista
  2. Ai kauhea, ei saa kiusata! Nyt ajattelin keittää kahvit ja tämä kuva läjähti näytölle..arvaa alkoiko tehdä mieli tätä!

    VastaaPoista
  3. Näyttää ihanan mehevältä tuo sisusta. Ja makuyhdistelmä on kyllä niin nam...

    VastaaPoista