tiistai 15. maaliskuuta 2016

Kakkukurssikiertue

Sunnuntaina oli toiminnan täyteinen päivä kun osallistuin kahden kakkutaiturin, Pia Penttilän ja Marjo Moilasen vetämälle kakkukurssikiertueelle. Aamupäivän kurssilla käytiin läpi mm. sokerimassan käsittelyä, värjäystä ja kaulintaa. Näytettiin myös taika millä saadaan kreemityksestä sileä ja tasainen. Romanttinen kakku sai koristeekseen hortensiankukkia. Mahtavan ohueksi oli kaikki kukat saatu ja ihailin kovasti taitavia kurssilaisia. Tässä kuvasaldoa keväisistä kakuista!Iltapäivällä oli vuorossa odottamani langoituskurssi. Opeteltiin tekemään langoitettu pioni ja voin sanoa, että oli todella hyödyllinen! Montaa opittua asiaa pystyy soveltamaan kaikkeen tekemiseen todella paljon...vaikka tekisi kukkia ilman lankoja. Sitä kun luulee tietävänsä paljonkin, mutta kyllä opittavaa riittää! Kurssi antoi tosi paljon inspiraatiota omaan touhuamiseen ja aionkin keskittyä tänä keväänä erityisesti koristeisiin. Onhan tässä jo koko talvi leivottu ja testattu reseptejä!
Tässä oma ensimmäinen langoitettu kukka. <3


4 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta kurssilta! Tahtoisin itsekin oppia noiden langoitettujen kukkien teon kunnolla. :)

  Mut täysin sivuraiteella on pakko sanoa, että oonko mä ainoa, jota häiritsee tuon ohjaajashenkilön valtoimenaan liehuva tukka kakuntekotilanteessa? :S

  VastaaPoista
 2. Paha kakku: Kurkkaa www.cakeaus.com, siellä ohjeita langoitettuihin kukkiin! :)

  Ja kyllä, kiinnitin heti huomiota avonaiseen kampaukseen. Olisi varmasti hyvä leipomistilanteissa aina pitää niin lyhyt, kuin pitkäkin tukka kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjaaja Rouva itse vastaa -> kurssilla ei valmisteta syötäviä tuotteita eikä oikeita kakkuja, joten tukan avoimuudella tai läsnäololla ei ole ns. oikeata merkitystä :D
   Yleensä itseasiassa tukat on kiinni, mutta ko. aamuna hiuslenkki oli jostain syystä kadonnut.

   Oikeassa leipomossa tukka on hatun alla, ei edes kiinni laittaminen riitä ;)

   Poista
 3. Kunhan vain löytäisi aikaa noiden väsäämiseen kotona :o! Kiitos Nina vinkistä. Pitääpä käydä katsomassa! Avonainen kampaus kyllä, mutta oikeiden kakkujen kanssa on varmasti toinen juttu. Kakut eivät ole syötäviä...mutta juu...ymmärsin pointin :)

  VastaaPoista