perjantai 21. elokuuta 2015

Rullattu täytekakku

Sairastuvalta vaan tervehdys! Tein tämän kakun aiemmin tällä vikolla ennenkuin sain tämän kivan yllätyksen nimittäin inhottavan vatsataudin. Nyt ehdin hyvin näpytellä postauksen koneelle kun ainoat kaksi paikkaa missä voin olla on sohva ja ja se toinen..
Rullatun täytekakun teko on kummitellut mielessä siitä asti kun näin sen pikku murusia blogissa. En ollut koskaan ajatellut, että kakun voisi koota tuolla tavalla. Googlaamalla selvisi, että mikään uusi juttu tämä ei ole vaan muutamissa blogeissa niitä on ollut jo aiemmin ja eräs työkaveri kertoi erään kakkupaakarin tekevän kakkuja valla tähän tyyliin. Miten multa on voinu tällainen mennä ohi :) Halusin kokeilla tähän jotain uuttakin..nimittäin tein uloimmaksi budapest leivoksen pohjan. Leikkasin myös kääretorttupohjan kahteen osaan kolmen sijasta. Huonosti kävi sillä siitähän tuli kuitenkin liian korkea. Jouduin sitten leikkaamaan valmista kakkua matalammaksi. Pellin koko tietysti vaikuttaa myös ja minulla pelti on aika pieni. Vähän erinäköinen kakku..kieltämättä!






Siskon luona keräsin kasan punaviinimarjoja ja tein niistä hilloa ja päätin kokeilla kirpeän makeaa hilloa kakun välissä. Toimii ja oikein hyvin! Koristeina syötäviä kukkia ja punaviinimarjaterttuja.

Tietysti kakun ideana on sisällä näkyvät kerrokset jotka menevät pystysuoraan eikä vaaka suoraan niinkuin yleensä..Kakku korkataan vasta huomenna joten silloin nähdään kuinka kerrosten kävi. Toivottavasti silloin jo maistuu muukin kuin mustikkakeitto!


3 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja sihtaa taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada leivinpapreilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja irrota jäähtyneen leivinpaperista. Peitä jos et käytä heti.

2,5 dl flora vispiä
180g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria
vaniljasokeria

Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja mausta sokerilla ja vanlliinisokerilla. Sivele pohjalle hilloa ja ja laita päälle kermatuorejuustoseos. Leikkaa kääretorttupohja pituussuuntaan kolmeen osaan.  Rullaa kääretorttu ja nosta se tarjoilualustalle. Jatka toisella ja kolmannella suikaleella kiertäen kakun ympäri.

Koristele kermalla ja marjoilla.


Kakun päälle tein kermasta ja tuorejuuston sekoituksesta ruusukkeen tyllalla.





7 kommenttia:

  1. Kaunis! Mahtava koriste!
    Tämä pystyrullattu kääretorttukakku on suosikkini, toimii myös isompana, useammasta 'pilarista' tehtynä.
    Terkuin n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista! Tosiaan suuremman kakun saa kun tekee kaksi kääretorttupohjaa! Todella herkullista ja mehevää oli!

    VastaaPoista
  3. Moikka! Vasta löysin tämän blogin ja jäin heti seurailemaan. Itsekin haluaisin leipuri-kondiittoriksi, mutta aloitin juuri lukion, sillä kun hain jatkokoulutukseen niin oli ihan muut suunnitelmat ammatiksi. Yritin blogia selata läpi, mutta en löytänyt etsimääni joten kysyn nyt kommentilla (: pahoittelen, jos tästä aiheesta on jo postaus

    Eli siis kysymykseni; miten leipuri-kondiittoriksi kouluttaudutaan, ja onko töiden saanti nykytilaanteella vaikeaa? Lähinnä miten minun pitäisi jatkaa lukion jälkeen, ja käynkö lukiota nyt ns. turhaan?

    Kiitos vastauksista! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei meri ja anteeksi kun viivästyi tämä vastaus. Leipuri-kondiittorin koulutuksesta saat varmasti parhaiten tietoa työkkäristä tai ihan oman asuinpaikkasi kouluista. Nykytilanne leipomoissa on kieltämättä kehno. Hyvistä paikoista ei väki lähde ja sitten on paikkoja johon helposti voi päästä, mutta työ ei välttämättä ole ihan sitä mitä toivoi. Hyvä puoli tässä on tietysti se, että kaikki kokemus on arvokasta. Yhden neuvon annan eli valitse harjoittelupaikka tarkkaan. Siitä voi poikia kesätyö ja vaikka pidempiaikainen työpaikka. Työnantajat katsoo ,että jos henkilö on harjotteluaikana sopiva niin tarjolla saattaa olla töitä samantien koulun jälkeen. Lukiota et missään nimessä käy turhaan! Oletkohan vasta aloittanut? Monella paikkakunnalla voi yhdistää lukion ja ammattikoulun..onnistuisiko se vielä? Saat luultavasti jotain hyväksilukuja kondiittorin opinnoissa lukion vuoksi, mutta kysymällä sekin selviää. Pääkaupunkiseudulla tilanne varmasti parhain. Itselleni kouluaika oli parasta. sai kokeilla kaikkea monipuolisesti ja siitä jäi hyvät muistot. Omasta yrityksestä unelmoiminen on jaksanut tähän päivään asti. Ehkä se vielä toteutuu. kaikkea hyvää sinulle ja voit laittaa lisää kysymyksiä tms.sähköpostiini jos haluat!

      Poista
  4. Niin ja Kategoriasta "Konditoriatietoutta"Löytyy kun menet alaspäin niin kokemusksia ja keskustelua leipomotyöstä :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos paljon hyvistä vinkeistä! Aion ehdottomasti etsiä tietoa opiskelumahdollisuuksista. Tsemppiä haaveen toteutumiseen! (:

    VastaaPoista