keskiviikko 12. elokuuta 2015

Kevyempi mustikkakukko

Mustikkakkukko eli rättänä on mielestäni ihan parhaita herkkuja mitä mustikasta voi tehdä. Tein tällä kertaa kukon annosvuokiin ja hieman kevennettynä versiona. Eipä kevennys makua haitannut vaan toi melkeimpä enemmän mustikan maun esille.














Taikina:

100g margariinia/voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

3 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
2 rkl hunajaa

4 annosvuokaa/piirakkavuoka

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten ja sekoita joukkoon jauhot joiden seassa on leivinjauhe. Sekoittele marjoihin hunaja ja perunajauhot. Vuoraa voidellut vuoat taikinalla ja jätä vajaa puolet päälle. Kaada mustikat vuokiin ja murustele loppu taikina päälle. Paista uunissa 200 asteessa kunnes päällinen on saanut kauniin värin. Nauti vaniljajäätelön kanssa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti