Haluan kokeilla tätä ohjetta myös kakkupohjiksi, koska vaikutti niin hyvältä koostumukseltaan. Kannataa vaan leipoa kahteen vuokaan sillä taikinamäärä on suuri.
.
7 dl Vehnäjauhoja
4,5dl sokeria
2tl soodaa
2tl leivinjauhetta
2dl kaakaojauhetta
2,5dl öljyä
5dl vettä
2 tl vaniljauutetta/sokeria
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
kuorrute:
n. 2dl tummaa suklaata
1 rkl voita
2 rkl glukoosisiirappia
1 rkl kuumaa vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy, vesi ja etikka. Sekoita tasaiseksi. Kaada kahteen keskikokoiseen kahvikakkuvuokaan. Kopauta vuokia pöytään jotta ilmakuplat katoaa. Paista 180 asteessa n. 40 minuuttia. Voit kokeilla puutikulla kypsyyttä. Jäähdytä hetki ja kumoa vuoasta.
Valmista kuorrute. Mittaa kattilaan voi, glukoosisiirappi ja suklaa. Lämmitä pienellä teholla ja kun seos on sulanut niin lisää vesi. Jäähdytä hetki ja valuta kakun päälle. Kuorrute on pehmeää eikä kovetu ollenkaan.
Itse tein kakun 1,8l vuokaan ja loput mikä ei mahtunut niin laitoin tavalliseen irtoreunavuokaan ja otin vain aemmin pois uunista. Ylimääräisestä kakkupohjasta syntyy esim. cakepopseja
Lähes samanlaisella oli kuopuksen eskarissa lapset leiponeet kakkua vanhempainiltaan. Kakku oli paistettu uunipellillä ja oli aivan ihanaa! Nappasin eskarista ohjeen mukaan ja kakkua on leivottu kotonakin jo useamman kerran.
VastaaPoistatämä oli kyllä hyvää ja pehmeää ja tuntuu vaan maku syventyvän vanhetessaan :) Uunipellille sopisi tämäkin vallan hyvin!
Poista