keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Minttukuppikakut ja kirjaesittely


Leivonnan ystäviä on hemmoteltu viime vuodet uusilla kotimaisilla leivontakirjoilla. Pullahiiren uusin kirja tarjoaa ihania kuppikakkureseptejä sekä ohjeita pursottamiseen ja välineisiin. Kirjasta löytyy ohjeita myös muffinivuoissa tehtäviin pieniin juustokakkuihin. Jokaiseen ohjeeseen on lisätty myös tylla jolla kuvan kuppikakku on kuorrutettu. Auttaa todella paljon tyllaviidakkoon eksynyttä leipuria. Kirjan kuvat on kauniita ja ohjeet selkeitä. Ohjeet on mitoitettu aina yhteen pellilliseen eli 12 kappaleeseen joten ohjetta on helppo säätää.











Kirjassa on todella paljon herkullisia reseptejä ja erityisesti kiinnostaa kokeilla jatkossa juustokakkuja. Ne näyttää niin uskomattoman herkullisilta. Ainut mitä jäin kirjasta kaipaamaan oli marjaisat/hedelmäiset reseptit. Toisaalta taas niitä löytyy hyvin muutenkin kirjoista kun taas erikoisempia esim.cookie dough kuppikakkuja.









 Tyttöjen illanviettoon päätin kokeilla kirjasta minttukuppikakkuja. Hyviä tuhteja kuppikakkuja joiden pohja oli aivan erinomainen. Kuorrutetta jäi minulla yli mikä ei sinänsä haitannut sillä laitoin sen kakun täytteeksi. Kuorrutteen koin hieman raskaaksi (ikuinen laihduttaja:) ja seuraavan kerran lisään pätkikset vatkatun kerman joukkoon. Minulla tyllavalinta oli eri kuin kirjassa, koska en löytänyt kaapista mieleistä.







Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
80g voita
1 kananmuna
100g kermaviiliä
1 dl maitoa
0,5 dl öljyä

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri keskenään. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään. Sekoita kananmunat, kermaviili ja maito hyvin keskenään. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon hyvin sekoittaen. Sekoita vielä voisula sekä öljy hyvin joukkoon ja jaa 12 muffinivuokaan muffinipellille. Paista 20-25min.175 asteessa.

Kuorrute:

280g pätkis-minttutryffeleitä
400g voita
1 dl tomusokeria
0,5-1dl kaakaojauhetta
2 dl vispikermaa

Mittaa pinnoitettuun kattilaan 0,5 dl kermaa ja minttutryffelit. Kuumenna niin, että suklaa sulaa miedolla lämmöllä. Sekoittele seosta koko ajan. Nosta sivuun jäähtymään. Notkista huoneenlämpöinen voi ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Vatkaa massa hyvin sekaisin. Lisää samalla joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt minttutryffeliseos. Lisää lopuksi kylmä kerma ja vatkaa vielä kerran hyvin sekaisin.

Tylla tähti 14mm







*Kirja saatu arvostelukappaleena*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti