lauantai 21. helmikuuta 2015

Korput/biscotit

 Olen oppinut vasta aikuisiällä tykkäämään korpuista. Omatekoisia korppuja on tehnyt mieli tehdä jo pitkään ja nyt sain aikaiseksi. Ja kyllä kannatti! Korputhan voi maustaa miten haluaa ja osaan ripottelin kaneli-sokeria ja osaan taikinasta laitoin rouhittua tummaa suklaata. Kaakao+korppu on niin hyvää!
Piparminttukaakao valmistuu tekemällä perinteinen vahva kaakao jauheesta ja sitten sen voi maustaa muutamalla tipalla piparminttuaromia.






300g voita
3,5 dl sokeria (korvasin osan ruokidesokerilla)
12 dl vehnäjauhoja (älä laita kaikkea heti)
2 rkl leivinjauhetta
3,5 dl maitoa
(1 rkl kardemummaa)

Vatkaa voi ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi noin 5 minuuttia.
Lisää loput aineet ja sekoita taikinaksi. Jaa taikina 3 osaan. Pyörittele pötkyläksi ja laita pellille. Painele tangot litteiksi. Paista n.20 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä ja paloittele n.1 cm viipaleiksi. Ripottele päälle kaneli-sokeria ja kuivaa 150 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Käytä aitoa voita, ei margariinia.

Maustamisideoita:

- pistaasit
-pähkinät
- mantelit
- suklaa
- täysjyvävehnäjauho
- sokerit








2 kommenttia:

  1. Hei!

    Kommentoin tähän uusimpaan kirjoitukseen, vaikkei tähän aiheeseen liitykään - ehkä hoksaat tästä paremmin. :)

    Mutta kiinnitin huomioni tuohon sitruunakreemiohjeeseen. Sopiikohan se sokerimassan alle? Entä jos teen täytekakun, jossa sitruunakreemi plus mangotäyte ohjeellasi, kestääkö pakastusta ja kuinka pitkään?

    VastaaPoista
  2. Sitruunakreemi sopii juurikin sokerimassan alle. Kakku kestää pakastusta jos ei nyt kuukausitolkulla niin viikkoja kuitenkin. Kakut ei pane pahakseen pakastusta hyvin suojattuna.Sulatathan kakun jääkaapissa.

    VastaaPoista