sunnuntai 15. helmikuuta 2015

kakut ja tortut-Eva Palu

Joskus käy niin, että jokin kirja on vain saatava hyllyyn ja tämä on yksi niistä. Lainasin kirjan ensin kirjastosta, mutta totesin sellaiseksi joka on saatava itselle.


Kirjassa on jotain vanhaa ja uutta. Reseptien perustat on jotain vanhaa, mutta toteutuksessa on jotain uutta jonka takia halusin kirjan hankkia. Kuvat on kirjassa kauniit ja kakut on mukavan "ei sliipattuja". Kirjassa on 50 yli ohjetta jotka on jaettu perusresepteihin kesä ja talviajan herkkuihin sekä pieniin suupaloihin.
Eva Palu on Tallinnassa toimivan Perenaise Pagariär- leipomon omistaja. Hänen mielestään hyvän leivonnaisen tunnistaa laadukkaista ja aidoista raaka-aineista. Ja minusta tuntuu, että nainen tietää mistä puhuu. Kirjasta huokuu tietämys ja taito juuri niin kuin ammattilaiselta odottaa. Suosittelen kirjaa kaikille, mutta erityisesti jo hieman enemmän leipomista harrastaneille.

Kirjasta bongattua! resepti juustokakun pohjaan tuleville kekseille..entä maistuisko hapankermakerroskakku!

Onko teistä joku lukenut kirjaa tai kokeillut reseptejä?

4 kommenttia:

 1. Minulta löytyy kirjahyllystä tämä kirja, josta olen paria ohjetta kokeillut: sekä täytekakkupohjan että piirakkapohjan ohjeet olivat selkeät ja lopputulos molempien osalta oikein hyvä. Hän suosittelee käyttämään laadukkaita raaka-aineita, mm. suomalaista voita :). Ihan varmasti teen jatkossakin herkkuja hänen ohjeillaan!

  VastaaPoista
 2. Se täytekakkupohja oli kiinnostava! Jotenkin tällänen kirja uppos sokerimassa ja jenkkityylisten leivontakirjojen jälkeen! Eikä niissäkään mitään vikaa toki ole :)

  VastaaPoista
 3. Minä sain tämän joululahjaksi, ihana kirja, ja vihdoin aion tehdä ensimmäisen testin pojan synttäreille: täytekakun sillä mustikka-banaanitäytteellä. Taidan kuitenkin lisätä väliin myös hieman kermaa. ;)

  VastaaPoista
 4. mustikka-banaanitäyte, Nam! :) Ja kermaa se olla pitää :)

  VastaaPoista