keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Valkosuklaakakku luumusiirapilla

Tätä kakkua piti syödä jouluna, mutta nautiskelu siirtyi uuteen vuoteen kun joulupöytä notkui niin paljon muitakin herkkuja. Luumusiirappi sopii kakun kanssa täydellisesti, mutta ihan hyvin voi esimerkiksi käyttää marjoja/hedelmiä.

Kevensin kakkua vähentämällä kermaa ja lisäämällä rahkan määrää. Sokerin vaihdoin steviaan. Tosi hyviä vinkkejä leivonnaisten keventämiseen löytyy täältä.


Pohja:

150g kaurakeksejä
50g margariinia

Täyte:

4 liivatetta
150g valkosuklaata
2 dl kermaa
2 rkl sokeria
250g rahkaa

(halutessasi vaahdota kermaa kakun päälle)

Valmistus:

Valmista pohja. Murenna keksit hienoksi. Sulata rasva kulhossa mikrossa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos leivinpaperilla vuoratun (halk. 20 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varoen mikrossa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka. Sekoita jäähtynyt suklaa täytteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois ja pane ne pieneen kulhoon veden kanssa. Kuumenna mikrossa kunnes liivatelehdet ovat liuenneet veteen. Anna hetken jäähtyä ja kaada täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Vaahdota kermaa ja pursottele tasapäisellä tyllalla kermaa kakun pintaan.

koristelu: Sulata valkosuklaa ja laita pursotuspussiin. Pursottele kuvioita leivinpaperille ja ripottele syötäviä kultahileitä kuvioiden päälle. Anna kovettua kylmässä. 



5 kommenttia:

  1. Voi miten herkullisen näköinen ja kuuloinen kakku!
    Rattoisaa alkanutta uutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos MariAnnika :)! Iloista uutta vuotta sullekin!

    VastaaPoista
  3. Oih, ihanan kuuloinen ja houkuttelevan näköinen kakku! Tätä pitää kokeilla, kunhan muuttopuuhista selvitään.

    VastaaPoista
  4. Onnekasta uutta alkanutta vuotta 2013 kaikilla herkuilla !

    VastaaPoista
  5. Voi kiitos nami-hiiri! Samoin sinulle!

    VastaaPoista