perjantai 4. marraskuuta 2016

Meidän Halloween ja arvonta!

*Yhteistyössä Arki Design*

Halloween on toden teolla rantautunut ilmeisen pysyvästi suomeen ja onhan se piristävä juhla tähän vähän ankeaan vuodenaikaan. Meillä niitä juhlistettiin lapsille järkätyissä pienissä juhlissa. Tällä kertaa sain sopivasti testiin uudet röllimehut ja limsat jotka sopi hyvin juhlan teemaan. Lisäksi tarjolla oli kunnon sokeriöverit takaava kattaus limasilmäkakkua, mokkapaloja ja erilaisia teemaan sopivia karkkeja ja suolapaloja.



Mokkapalat on se takuuvarma menestysherkku joka juhlassa. Tässä taas yksi niistä monesta mokkis resepteistä. Pohjasta tulee ohuehko joten jos haluat korkeamman niin tee puolitoista kertaisena. Meillä pohjan ohje riitti hyvin lapsille pieniin suupaloihin.


Pohja:

200g voita
4 kananmunaa
3,5dl sokeria (osa kookossokeria)
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl kaakaojauhetta

1,5 dl piimää (kermaviili, jogurtti yms.)

Sulata voi ja anna jäähtyä. vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Voit kaataa piimän sulan voin joukkoon. Sihtaa vuorotellen kuivat aineet ja piimä-voiseos munasokerivaahdon joukkoon. Kaada pellille ja levitä lastalla tasaisesti joka puolelle. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min. Varo ettei pohja kuivahda. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:

75g voita
3/4 dl vahvaa kahvia
4dl tomusokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Koristeena Dr.Oetker koristerakeita

Sulata kattilassa voi ,lisää kahvi ja sihtaa sekaan tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoittele tasaiseksi. Odota että kuorrute hieman jähmettyy ennenkuin levität sen pohjan äälle. Koristele nonparelleilla ennenkuin kuorrute jähmettyy.



Testattiin tosiaan samalla uudet röllimehut ja limsat. Makuja löytyy pillimehuista vadelma ja päärynä. Limuista röllimetsän marjat, Röllikylän päärynä ja Rölli-cola. Tuotteet on tehty suomessa mikä on kyllä oikeesti hyvä asia. Lisäksi limuissa on 30%vähemmän sokeria ja ne on lisä - ja väriaineettomia. Sopii siis hyvin lapsille vaikka synttäreille kun haluaa hieman minimoida niitä sokeriövereitä.







Mun suosikki oli Röllikylän päärynä! <3 Ootteko te käyneet katsomassa Rölli ja Kaikkien Aikojen Salaisuus leffan? Meillä poika kävi mummon kanssa katsomassa ja molemmat tykkäs tosi kovasti. 
Vinkiksi vielä puuhasivusto www.Röllimetsä.fi. Sieltä löytyy videoita ja kaikkea kivaa. Meillä tykättiin tästä!







Sitten tämä kakku. Suunnittelin vaikka mitä hienoa kakkuluomusta, mutta lopulta päädyin siihen että teen pohjan ja koristelun saa toteuttaa poika. No..ehkä äiti vähän auttoi..Hauskaa oli!







Kakussa on red velvet ohja jonka täytin vaniljatäytteellä kera vadelmasattumin. Kuorrute on tuorejuustokreemiä. Käytän Hummingbird bakeryn reseptiä joka löytyy esim. täältä. Hyvä ja toimivaksi havaittu.





Jätä vapaa kommentti tai kerro vaikka omasta halloweenisi vietosta. Arvon yhden onnekkaan arjen koittaessa kotimaiset Rölli-pefletit! Arpaonnea!


12 kommenttia:

  1. Meillä ei halloweenia erityisemmin ole vietetty. Olen kuitenkin ajatellut, että kun tuosta lapsi kasvaa (nyt 1 vuotta), siitä voisi tulla yksi meidän perinnejuhlasta. Lapsista on niin mukavaa pukeutua hassusti :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  2. Emme vietä Halloweenia, mutta muuten kylläkin juuri sopiva hetki perhekeskeiselle viikonlopulle ja vähän jo joulun tuoksujakin maistellaan.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Tyttöjen kanssa oli pienimuotoiset Halloweenpippalot (samalla synttärit jollakin :D) Tarjolla oli suolaista ja makeaa. Käytiin ihailemassa illalla vielä valoviikkoja ja avajaisia. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Meillä ei halloweenia suuremmin vietetty. Pyhäinpäivänä on aiemmin viety kynttilät haudoille, mutta nyt olemme flunssassa, joten sekin jäänee jouluun.
    miianblogi(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
  5. Onpas hauska kakku. :)

    Mukana arvonnassa!
    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  6. Halloween on hieno juhla, harmi kun se ei täällä Suomessa ole niin iso juttu.
    Mukana arvonnassa :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  7. Hyvännäköiset herkut! Mukana arvonnassa.
    /empsis

    emmi.saali a luukku.com

    VastaaPoista
  8. Meidän halloween meni tällä kertaa kuumetta vastaan taistellessa. Vaan ehtiipä sitä herkutella myöhemminkin ;)
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Eipä vietetty halloweenia, mutta hyvistä herkuista reseptit otan käyttöön:-)

    VastaaPoista
  10. Ihanat tarjoilut! Me käytiin vaan Koiramäen kummitusjuhlassa (siellä oli kyllä tosi kivaa!), kotona ei laitettu mitään. =)

    sannamaria77 at gmail.com

    VastaaPoista
  11. Meillä ei vietetty halloweenia, mutta ehkä sitten kun lapset ovat isompia, jos osoittavat kiinnostusta asiaan. :)
    minkamaaria@suomi24.fi

    VastaaPoista
  12. Meillä on muutama vuosi vietetty halloweenia.
    Perjantaina pidettiin perheen kesken halloween juhlat!
    Leikkejä ja herkkuja ja perheen kanssa yhdessä olemista!

    Mukana arvonnassa!

    VastaaPoista