perjantai 6. toukokuuta 2016

Arvonta on suoritettu! Ja vinkki äitienpäivään!

Heippa taas! Täälä sitä ollaan pienen tauon jälkeen taas vauhdissa :) Oli mukava huomata, että osallistuitte niinkin ahkerasti arvontaan! Kiva juttu!

Arvoin kolme voittajaa joista yhdelle lähtee kirja ja muille tuotepaketti. Tarkistakaa siis sähköpostinne :)Äitienpäivä tulee ja olen superkiireinen näin pyhien alla. Toivon, että saan tehtyä jotain hyvää, mutta voi olla että ohjeen julkaisen vasta juhlapäivän jälkeen. Toivottavasti näistä olemassa olevista ohjeista löytyisi jotain leipomisen arvoista.

Ehdin kuitenkin testata yön yli-sämpylöitä ja vinkkaan tästä vaikka äitienpäiväaamuun äitiä piristämään :)
3 dl lämmintä vettä/maitoa
2 tl kuivahiivaa
n. 3dl jauhoja (hiivaleipä, vehnäjauho..
1dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
loraus öljyä
loraus siirappia

n.8-10 kpl

Lämmitä kuivahiivaa varten neste. Kuivahiiva tarvii käynnistyäkseen lämpimän nesteen. Lisää kuivahiiva ja muut aineet. Älä laita kaikkea jauhoa kerralla. Jauhojen määrä riippuu jauhoista ja leseistä mitä käytät. Taikinan kuuluu olla löysää. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Laita kulho jääkaappiin peitettynä.

Seuraavana päivänä ota kulho jääkaapista ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota kahdella lusikalla taikinapaloja pellille. Anna nousta sen aikaa kun uuni lämpenee. Paista kunnes sämpylän kuori saa väriä. Nauti lämpimät sämpylät aamupalalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti