torstai 12. toukokuuta 2016

Hävettävän helppo jäätelökakku

Äitienpäivänä oli olosuhteiden pakosta keksittävä jotain nopeaa tarjottavaa kahvipöytään. Pähkäilin marenkikakun ja kuppikakkujen välillä ja sitten päähäni tuli ajatus jäätelökakusta. Kun sitten sattui sopivasti jäätelötarjous kohdalle niin suunnitelma varmistui. Toki kakun voi tehdä kokonaan itsetehdystä jäätelöstä..mutta käy se näinkin..ja maistuihan se! Vähän oli kinuski liian kuuma kun kaadoin jätskin päälle joten tarkkuutta siihen.

Töiden jälkeen kahvi laitettiin porisemaan ja kakku sulamaan leikattavaksi pöytään. Helppoa kuin mikä!







2 l haluamaasi jäätelöä (mansikka ja rommi-suklaa)


1 pkt (176g)Oreo keksejä
nokare voita



Kinuski:


2 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 tl voita
mausteeksi vanilliinisokeria

- mittaa sokerit ja kerma kattilaan. Anna kiehua kunnes seos paksunee. Kinuski on valmista
kun vesilasiin pudotettu tippa pysyy koossa. Lisää lopuksi voi. HUOM! Lisää valmiiseen kinuskiin tomusokeria niin saat kinuskista pursotettavan. Testaa ennen pursottamista. Lisäsin itse noin 1/2 dl tomusokeria valmiiseen kinuskiin.



Valmista ensin keksipohja murskaamalla keksit. Sulata vähän voita ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele vuoan pohjalle halk. 22cm. Ota pehmeästä jäätelöstä siivuja (n.1cm paksuisia) ja täytä vuoka. Tee toinen kerros samalla tavalla. Kaada kinuski päälle ja koristele jos haluat. Laita pakastimeen ja ota sulamaan kun herkkuhetki koittaa.







2 kommenttia: