maanantai 2. marraskuuta 2015

Paistovalmiit sämpylät isälle

Kohta koittaa taas aika muistaa isää ja mikäpä sen parempi aloitus päivään olisi kuin tarjota aamupalalle tuoretta ihanalta tuoksuvaa sämpylää. Valmista taikina vaikka salaa ja leivo sämpylöiksi ja pakasta raakana...ja paista yllätykseksi aamupalapöytään viikonloppuna!









3 dl nestettä (käytin maitoa)
25g hiivaa
luomu sämpyläjauhoja
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 rkl öljyä


Tee ensin perus sämpylätaikina. Lämmitä neste ja lisää hiiva. Sekoita mukaan jauhoja, siirappi ja suola. Lisää jauhoja vähitellen öljyn kera. Kun taikina alkaa irtoamaan kulhon reunoista on taikina valmis. Muista vaivata tovi jotta saat taikinaan hyvän sitkon. Kohota puolisen tuntia. Leivo sitten sämpylöiksi tai vaikka sydämen muotoisiksi. Laita sämpylät esim.leikkuulaudan päälle (leivinpaperi alle) ja pakasta heti. Kun sämpylät on jäätynet ne voi esim.pussittaa


Kun haluat paistaa sämpylät laita uuni lämpenemään 50 asteeseen. Asettele pellille ja laita uuniin kohoamaan. Kun sämpylät on kohonneet säädä uuni 225 asteeseen ja paista kauniin kullanruskeiksi.


Kokeile myös pullille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti