sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Syyshillo herkutteluun

Syksy on hillon teko aikaa parhaimmillaan. Pääsin kehittelemään blogiringin kamppanjan myötä syksyn parasta hilloa. Halusin hilloon sesongin raaka-aineita ja tyrni kauniin värinsä, terveellisyyden ja maun puolesta sekä kotimainen omena sopi hilloon paremmin kuin hyvin. Keittelen pitkälti hillot itse ja tekoa nopeuttaa hillopussin kyljestä löytyvä perusresepti. Dansukkerin hillo ja hillomarmeladi on pakko olla kaapissa jos haluaa äkkiä hyvän hillon vaikka letuille tai kakun väliin.

Keittelin hillon aamusta ja päivällä innostuttiin pienelle metsäretkelle. Laitoin evääksi kaapista löytyneet keksit ja hillon.

Kotimme lähellä oleva metsä on niin kiva leikkipaikka. Ja ihanasti myös mieli rauhoittuu metsässä kulkiessa..


Pientä askartelua ja hurjia taisteluita keppien kanssa metsän siimeksessä..välillä on kuitenkin lepotauko paikallaan :)
Ja siitä hillosta...se oli hurjan herkullista! Ihan yksi parhaista hilloista mitä olen koskaan tehnyt. Ja tässä teille resepti.Tyrni-omenahillo5 pientä omenaa (300g)
2 dl tyrnimehua (mm.punnitse ja säästä)
2 dl Dansukker hillosokeria
vaniljaa vaniljamyllystä 1/2 tl (vaniljaoskeria)Poista omenoista siemenkodat ja pilko kattilaan. Mittaa mukaan tyrnimehu. Keittele omenat mehussa pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kattilaan hillosokeri ja vanilja ja keitä noin 5 minuuttia. Purkita puhtaisiin purkkeihin.                                                    Yhteistyössä Suomen Sokeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti