lauantai 10. lokakuuta 2015

Marengit

Marengit maistuu kaikille ja toimii ihanasti jälkiruissa sekä kakkujen koristeena. Halusin kokeilla tällä kertaa monivärisenä. Tämä ohje on ns.perusohje, ranskalainen marenki.









4 valkuaista
2 dl erikois hienoa sokeria (tai tavallista kide sokeria)




Erottele kananmunan valkuaiset kulhoon ja laita uuni lämpenemään 120 asteeseen.

Vaahdota valkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kun vaahto on kiiltävää ja tasaista se on valmista pursotettavaksi. Tässä kohtaa voit maustaa marenkimassan tai värjätä jos haluat.

Pursota tai nostele marenkeja pellille. Paista keskitasolla 2h ja sammuta uuni. Avaa luukku raolleen ja anna kuivua niin kauan kunnes merenki irtoaa hyvin leivinpaperista ja tuntuu kevyeltä.




Moniväriset marengit

Making meringues
Kuva:Bakerella


Tee marenkimassa ohjeen mukaan. Laita tylla pursotuspussiin. Kasta esim.hammastikku/pensseli elintarvikeväriin ja tee pursotuspussin kapeaan kärkeen tyllasta alkaen sisälle raidat alhaalta ylöspäin noin 10cm matkalta. Laita massa pussiiin ja pursotttele muutama marenki kunnes väri alkaa tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti