keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Suklaamansikkapiirakka

Suklaa+mansikka+kermavaahto. NAM! Piirakka syntyi ajatuksesta mitä hyvää saisi yhdistämällä suklaaganache ja mansikat.








Piirakkapohja:

100g kylmää voita
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl sokeria
1 keltuainen

Leikkaa voi kuutioiksi ja sekoita aineet nopeasti keskenään. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin ennen käyttöä. Kauli taikina ja vuoraa sillä suorakaiteenmuotoinen piirakkavuoka (10x34cm) tai pyöreä n.26cm.). Pistele. Paista 200 asteessa n.8-10min. Anna jäähtyä.


Suklaaganache:

1,5 dl kermaa
130g tummaa suklaata

Kuumenna kerma mikrossa tai kattilassa. Kaada paloitellun suklaan päälle ja anna sulaa kerman sekaan. Kaada pohjan päälle ja tasoita.

Päälle:

Kermavaahtoa ja mansikoita sekä rouhittua valkosuklaata



Kesäisiä herkutteluhetkiä!

1 kommentti:

  1. On tosi ihanan näköinen piirakka! Heti kävisin kimppuun ;D
    Ja edellisen postauksen kakku on todella hieno! :)

    VastaaPoista