torstai 5. maaliskuuta 2015

Suklaa - kultainen kirja

Suklaa-kultainen kirja on 300 reseptiä sisältävä suklaan ystävän unelma. Sain kirjan joululahjaksi ja paljon on tullut sitä selailtua. Näin paksu kirja on siitä kiva, että aina löytyy jotain katseltavaa..Luen nimittäin leivonta/ruokakirjoja ihan kuin naistenlehtiä :) Illalla ei kannata koska saattaa inspiraatio ja innostus nousta eikä saa nukuttua. Tämä ihan varoituksena :)

Kirjassa on esitelty suklaan historiaa ja niitä reseptejä tosiaan riittää..Pikkuleipiä, kuppikakkuja, makeisia, kakkuja, juomia ja onpa suklaata kokeiltu suolaiseenkin ruoanlaittoon. Ulkomaalaisissa kirjoissa voi olla sellainen ärsyttävä puoli, että jotkin raaka-aineet saattaa olla vieraita ja ilmoitetut määrät voi olla kummallisia. Tässä kirjassa en ole sellaisiin kovasti törmännyt. Ainakin edellisen postaukset keksit oli aikamoinen menestys joten varmasti tulee paljon reseptejä kokeiltua.

Rasvaa ei ohjeissa säästellä ja niinpä helposti skippaan niiden yli (poikkeuksiakin on kuten kokeiltu resepti)johon tulee suklaata+rasvaa hirmuiset määrät. Minusta on ihan kiva, että leivonnaisessa maistuu jokin muukin tai että siinä on jotain tekstuuria eikä vaan suklaata ja rasvaa..kukapa nyt ei sellasesta tykkäisi! Joten haastetta kaipaan.

Loputtoman reseptikokeilun listaan menee ainakin

-banaanisuklaamurukeksit
- suklaaminttuneliöt
- monet kakut kuten hasselpähkinätäytteinen suklaakakku, sitruunainen suklaamarenkikakku..


Kirjoittaja Anna Mcrae
julkaisuvuosi 2012

1 kommentti:

  1. Minulta löytyy sama kirja hyllystä! Kirjaa tulee selailtua, kun suklaahimo iskee. Loppujen lopuksi olen kuitenkin vain paria reseptiä kokeillut, sillä voin määrä on useimmissa ohjeissa ihan valtaisa. Pitääkin taas napata kirja iltalukemiseksi :)

    VastaaPoista