maanantai 30. maaliskuuta 2015

Sitruunabebet ja kevään kukat

Sain blogiringiltä ja kauppapuutarhaliitolta mahdollisuuden osallistua tähän keväiseen kampanjaan.  Hyvä syy viettää aikaa siskon kanssa ja leipoa jotain hyvää kahvipöytään. Pääsin siis tutustumaan tetenarsissiin ja hain ison laatikolliset kukkia istutettavaksi siskon kanssa. Narsissi on pääsiäisen suosituin kukka ja nämä pienet on niin kauniita ja piristävän värisiä. Lisätietoa löydät http://www.kauniistikotimainen.fi/ sekä facebookista


Ensin kokeiltiin tehdä muutama istutus ulos..Narsissi kannattaa ottaa pois tuosta keltaisesta viljelyruukusta ja laittaa se vedenkestävään ja kosteutta sietävään ruukkuun. Halusin kokeilla myös perunanarsissia joka on tuossa kuvassa etualalla. Todella kaunis valkoinen kukka! istutettiin tetet ulkorakennuksen eteen jossa ne ilahduttaa sitten joka kevät. Narsissin voi viedä ulos jo helmi-maaliskuussa kunhan sen tekee vähitellen eikä liian nopeasti. Narsissi kestää jopa -10 astetta pakkasta. Minullakin ne unohtui parvekkeelle erääksi kylmäksi yöksi ja vaikka olivat nuupallaan niin hyvin piristyivät kun ilma lämpeni!

Kun oli ulkona ahkeroitu niin oli kahvihetken aika.Kahvipöytään tein sitruunaisia bebeleivoksia

Pohja: 

200g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2  sitruunan kuori

Täyte:

2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 keltuaista
1 dl kuohukermaa
100g voita
1 tl vanilliinisokeria

kuorrutus:

2 rkl sitruunanmehua+lisää tarvittaessa
3 dl tomusokeria
elintarvikeväriä

Sekoita pehmeään voihin sokeri, sitruunankuori, muna ja vehnäjauhot. Painele taikina ohuesti pieniin voideltuihin leivosvuokiin. Paista pohjia 175 asteessa n. 10-15 min. Anna hieman jäähtyä ja irrota varovasti. Mittaa täytteen aineet kattilaan. Kuumenna seosta samalla sekoittaen kunnes se sakenee. Älä anna kiehua! vatkaa kiisseli kylmäksi ja lisää paloiteltu voi pikkuhiljaa. Mausta vaniljasokerilla.
Täytä leivospohjat kiisselillä. Koristele sokerikuorrutuksella.


Oletko muuten  huomannut kukkia ostaessasi Kotimaista sirkkamerkkiä? Se kertoo kukan olevan Suomessa tuotettu. Suomalaisia kukkia kannattaa hankkia, koska ne ovat kestäviä eikä ne joudu matkaamaan pitkiä matkoja kuluttajille. Hyvä juttu siis!

Sokerina pohjalla on innokas apulainen joka esimerkiksi laittoi vauhtia kuvaukseen syömällä rahkapiirakkaa ja nuolemalla bebeleivoksien kuorrutteita..<3


www.blogirinki.fi

Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto ry

3 kommenttia: