perjantai 21. marraskuuta 2014

Pikkusuolaista? Savulohicocktailpalat vai Canape!

Mitä suolaista tarjoilupöytään? Tämä on yleinen lausahdus kun aletaan suunnittelemaan niitä pikkujouluja tai muita illanistujaisia. Mikähän siinä onkin, että ne makeat herkut keksii aina ensin. Tässä muutama hyvä vaihtoehto pikkusuolaiseksi tarjottavaksi vaikka pikkujoulupöytään..

Blogin joulunavaus tuli myös tehtyä kun avasin uuden kategorian: Joulu 2014. Sieltä löytyy sitten vinkkejä jouluisiin leivonnaisiin.






Savulohicocktailpalat 


Tarvitset:

Saaristolaisleipää


150Creme Fraice
200g Savulohta
1 pieni punasipuli
Tilliä

Ota muotilla saaristolaisleivästä paloja. Sekoita savulohi ja crema fraise tahnaksi. Pieni sipuli ja lisää tahnaan. Pursottele leipien päälle ja koristele tillinoksalla.

Ohjeella tulee noin 30kpl cocktailpaloja riippuen muotin koosta ja pursotetun täytteen määrästä.






Kinkku-juusto canape 

Kaupan Lehtitaikinaa/torttutaikinaa tai tee itse!


pippurituorejuustoa
kinkkurouhetta
(Juustoraastetta)

Ota lehtitaikina sulamaan. Levitä tuorejuusto ja kinkkurouhe levylle. Käännä lyhyet sivut vastakkain ja sitten vielä kerran kuvien mukaisesti. Laita kylmään n.1/2h ja leikkaa 4 tai 5 osaan. Käännä pellille niin että täyte näkyy ja paista n.15 min. 200 asteessa. (ripottele juustoraastetta päälle)kunnes on kypsä ja kauniin ruskea. 





VINKKI! kokeile makeaa canape versiota käyttämällä sokeria ja kanelia täytteessä ja päällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti