perjantai 14. marraskuuta 2014

Granola

Granolaresepteihin tullut törmättyä jatkuvasti lehdissä ja blogeissa. Halusin kokeilla granolan tekoa ja samalla päivittää hyvän ohjeen, mutta palataan siihen myöhemmin. Granola on vähän niinkuin mysliä, mutta ei kuitenkaan. Myslistä sen erottaa se, että siinä on enemmän rasvaa ja makeutta ja lisäksi se paahdetaan uunissa. Paahteisuuden ja rapeuden lisäksi granolan erottavat myslistä paakut joita saadaan lisäämällä seokseen valkuaisvaahtoa tai hunajaa. Hunaja toimi tässä hyvin.


Granolaa voi maustaa vaikka kuinka eri mausteilla ja luulenpa, että tässä on hyvä ruokalahja jouluun myös siihen hillon ja sinapin rinnalle. Ainakin mulle kelpais :)



5 dl luomukaurahiutaleita
1 dl Pähkinäsekoitusta
1 dl hunajaa
1/2 dl mantelirouhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljauutetta (vaniljasokeria)
1 dl kuivattuja karpaloita
2 rkl öljyä
pussinpohjallinen mantelilastua

Kiehauta öljy, hunaja ja mausteet. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja sekoita öljy-hunaja siihen. Puhtaat kädet on tähän paras väline. Hienonsin osan pähkinäsekoituksesta koneella ja siitä tuli tosi hyvä maku. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 150 astetta noin puoli tuntia. Nauti esim. maustamattoman jogurtin kera.

Säilyvyys on hyvä, ainakin parisen viikkoa huoneen lämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti