sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Herkulliset mantelisarvet

Mikä herkkuleivonnainen maistuisi kahvin kanssa hyvälle? Eikä minkä tahansa kahvin vaan Paulig Mexicon Reilun Kaupan kahvin kanssa? Näillä mietteillä lähdin kehittelemään maistuvaa leivonnaista kahvipöytään ja vähän syventymään samalla Reilun kaupan tuotteisiin ja johtoajatuksiin.



Mikä ihmeen Reilu kauppa?

"Reilun kaupan ansiosta kehitysmaiden viljelijät ja työntekijät saavat mahdollisuuden parantaa toimeentuloaan sekä päättää itse omasta tulevaisuudestaan. Kuluttajalle Reilu kauppa tarjoaa yksinkertaisen tavan vähentää globaalia köyhyyttä ja vaikuttaa myönteisesti kehitysmaiden ihmisten elämään arkisten valintojen kautta".

Lisää infoa löytyy Täältä.
www.facebook.com/reilukauppa 


Varmasti monelle on tuttuja ovat reilun kaupan banaani ja kahvit. Valikoima on kuitenkin hyvin laaja ja laajenee kiitettävästi koko ajan. Kotileipuri voi vaikuttaa pienilläkin arjen valinnoilla ja tukea hyvää valitsemalla esimerkiksi suklaakakkuun reilun kaupan kaakaota tai tekemällä kakkupohjan reilun kaupan sokerista.


 Kuvassa reilun kaupan tuotteita ruokosokeria, tummaa suklaata ja maapähkinävoita johon rakastuin aivan täysin. Tästä tuotteesta luvassa aivan oma postauksensa.

Leipurin kannattaa bongata ainakin nämä reilun kaupan tuotteet:

- Kaakaojauhe
- hillot
- Suklaa
- Kuivatut hedelmät
-  mausteet
- mehut
- hedelmät
- Hunaja

Ja koko ajan tulee lisää tuotteita ja ne löytyy reilun kaupan omilta sivuilta.

Kahvia meillä ei kulu kovin paljon sillä meillä vain mies ja toisinaan poika juovat kahvia. Itse en ole siihen koskaan oppinut, mutta rakastan tuoreen kahvin tuoksua ja kahvin makua esim .leivonnaisissa. Paulig mexico kahvissa kerrotaan olevan lempeää makeutta ja vivahdus mantelia. Ajattelin, että kahvi sopisi hyvin mantelisarvet kanssa nautittavaksi. Ja makuraati oli samaa mieltä. Kannattaa tutustua lisää täällä Paulig Reilun Kaupan kahveihin ja vaikka kokeilla uusia makuja.




50g hiivaa
3 dl maitoa
1 dl Reilun kaupan luomuruokosokeri
1 kananmuna
170g voita
1/2 tl suolaa
7-8dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Täyte:

 1 dl valmista vanilliinikreemiä
2 rkl mantelijauhetta

(Tästä täytemäärästä riittää 16 kpl sarvia.)

Koristelu:

Reilun kaupan tummaa suklaata
tomusokeria

Valmista pullataikina perinteiseen tapaan lämmittämällä maito ja sekoittamalla siihen hiiva. Lisää sokeri, suola kananmuna ja osa jauhoista. vaivaa taikinaa n.10 minuuttia ja lisää pehmeä voi ja loput jauhot taikinaan. Anna kohota vedottomassa paikassa peiteltynä 30 minuuttia.



Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 3 osaan (punnitse) ja kauli taikinasta n.30cm halkaisijaltaan oleva pyörylä. Jaa 8 osaan ja laita täytettä leveimpään osaan. Kääri aloittaen leveimmästä päästä ja jätä pää alle. Jätä nousemaan n.30 minuutiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla ja tummasuklaaraidoilla.




Vaikka en ole kahvinjuoja niin pitihän sitä maistaa ja yllätyin siitä kuinka pehmeää se oli..Tuleekohan musta nyt sitten kahvinjuoja..saa nähdä!



http://www.blogirinki.fi/


Yhteistyössä Reilu Kauppa

2 kommenttia:

  1. Ihana ohje! Voin kuvitella, miten herkullisia. Täytyy laittaa taas muistilistalle. ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Leena-muori :) Olipahan hyviä..taikina on vähän "rikkaampi"ja siten tosi maukas!

    VastaaPoista