keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Täyteläinen omenapiirakka

Omenapiirakkareseptejä ei voi koskaan olla liikaa, vai mitä? Tässä yksi ihana resepti joka sopii juhlavaankin kahvihetkeen. Ohje on tarttunut matkaan keittiöltä jossa työskentelin. Oikeesti, ihan parhaimmat reseptit on vanhankansan keittäjillä! Siinä voisi olla kirjaidea..:)

Kaksinkertaistamalla ohjeen saat pellillisen herkkua!





Pohja: 

180g voita
1,25dl sokeria
1,25dl perunajauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl (kukkurallinen)leivinjauhetta
1 muna

Pohjalle:

1dl omenahilloa

Täyte:

250g maitorahkaa
1 dl kermaa
1 dl sokeria (korvasin puolet täysruokosokerilla)
1 rkl vanilliinisokeria
1 muna
4-6 omenaa lohkottuna
kanelia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Lisää sitten toisiinsa sekoitetut kuivat aineet ja sekoitele tasaiseksi. Taputtele isohkon piirakkavuoan (minulla mahtui juuri ja juuri halk.28cm vuokaan) pohjalle ja reunoille. Esipaista 10 minuuttia 180 asteessa. Jos haluat että piiraan reunat pysyy ylhäällä niin laita se jääkaappiin ennen paistoa.

Sekoita täytteen aineet keskenään.

Sivele esipaistetun pohjan päälle omenahillo ja asettele lohkotut omenaviipaleet päälle. Kaada täyte omenoiden päälle ja paista 180 asteessa kunnes täyte on hyytynyt. 20-30 min.





2 kommenttia:

  1. Nami nami, ihanaa arvelisin. Laitan muistiin tämän. Ja olen samaa mieltä, että entivanhaset reseptit on parhaimpia. Muistan, kun lapsena leivoin mummon luona jostakin tosi kellastuneesta ja tosi tosi paksusta, jo hieman repaleisesta leivontakirjasta (taisi olla 1920-luvulta) ja kaikki tuntui niin ihanilta ja herkullisilta. Monesti silti yksinkertasilta tehdä. (En kyllä nyt ole ihan varma kuinka paljon aika kultaa muistoja. :D ) Tätilläni on sama kirja ja hän on luvannut testamentata sen minulle. :) Niin ja laitahan kirjahanketta eteenpäin! ;) Lupaan ostaa. ;D

    VastaaPoista
  2. Mukavaa, että reseptistä tuli noin mukavat muistot mieleen :) Mehän tehdään sitten yhdessä kirja kun materiaaliakin löytyy;)

    VastaaPoista