keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Gluteenittomat suklaapikkuleivät

Tässä resepti gluteenittomiin pikkuleipiin. Jos juhlissa on yksikin gluteenittoman ruokavalion omaava on kohteliasta ja suotavaa, että mahdollisimman moni tarjottavista yritetään tehdä kaikille sopivaksi. Maussa eivät nämä häviä yhtään vehnäjauhoista tehdyille.







200g voita
1,5 dl sokeria

1 kananmuna

3,5 dl hienoja gluteenittomia jauhoja (semper)
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. lisää muna ja vatkaa vielä hetki. Lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet sihdaten ja sekoita tasaiseksi. Pursota (8mm) tyllalla pikkuleivät pellille. Paista 180 asteessa n.6 min. Koristele jäähtyneenä suklaalla.

14 kommenttia:

  1. Hienosti oot pursotellut ja lopputulos kaunista katseltavaa. Pitääpä laittaa ohje muistiin, kun aina joskus saattaa tosiaan tarvita erinäisiin juhlallisuuksiin. Kiitos! :)

    VastaaPoista
  2. Missä meni vikaan, kun meillä nämä levisi uunissa litteiksi...onko tuo voimäärä tuossa oikein?

    VastaaPoista
  3. kyllä pitäisi olla ihan oikein...harmi ettei onnistunut! Käytithän oikeaa voita? Ja vatkasit tarpeeksi kauan voita ja sokeria? Erottuiko kananmunat massasta? Olihan uuni valmiiksi kuuma kun laitoit ne sinne?

    VastaaPoista
  4. Ei onnistunut....ihan pelkkää levyä tuli pikkuleivistä. Taikina oli kyllä hyvää.Tein ohjeen mukaan oikein......mutta ei....?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi ettei onnistunut..Voin määrä on oikea. Oliko käytössä oikea voi eikä margariini? Olihan voi pehmeää, mutta ei juoksevaa. Unohtuiko leivinjauhe? Oliko voin ja sokerin vatkaus riittävää?

      Poista
  5. Ikinä ei ole gluteenittomat leipomukset epäonnistunu,mut nämä ei onnistunut sitte lainkaan. Lässähti heti ku uuniin laitoin.kyllä petyin.tovin mietin,uskallanko näitä kokeilla kun luin että joillakin on lässähtänyt.harmi.

    VastaaPoista
  6. Myös minulla lässähti:( tein tarkasti ohjeiden mukaa. Koekilin lisätä viimeisiin pellillisiin uunin lämpöä, mutta ei sekään auttanut. En suosittele kokeilemaan.

    VastaaPoista
  7. Hox! Riippuu mitä gluteenitonta jauhoa käyttää sillä niiden paino vaihtelee ja onko jauhot olleet avatussa paketissa kuinka kauan. Jos paketti on avattuna kaapissa niin kosteutta haihtuu jauhoista jolloin niitä tarvii enemmän :) kannattaa aina tehdä koe paisto muutamalla keksillä ja jos leviää niin lisää jauhoja :) näin meille leipuri-kondiittori opiskelijoille opetettiin :)

    VastaaPoista
  8. Itse olen näitä monesti tehnyt ja aina onnistunut loistavasti.
    Sunnuntaina taas juhlitaan ja näille käyttöä, siksi piti ohje taas kaivaa. :)

    VastaaPoista
  9. Eipä onnistunut nämä pikkuleivät. Pari erää tein ja tulos sama. Ei siis rippijuhlapöytään:(.

    VastaaPoista
  10. Tein tänään tarkasti ohjeen mukaan taikinan ja paiston.Pikkuleivät tosiaankin levisi uunissa lättysiksi.Testaan vielä ohjetta ja laitan enempi jauhoja jospa sitten onnistuisi.Maku oli erittäin hyvä.

    VastaaPoista
  11. Ihmetellä täytyy, miten toiset eivät saa näitä onnistumaan?
    Ensimmäisen kerran tein YO-juhliin tänään ja onnistuivat täydellisesti.
    Jauhoina Myllärin gluteeniton kaurajauho ja mitat tarkasti mitaten.
    Kiitos tämä menee jatkoon 👍💜

    VastaaPoista
  12. Menin kokeilemaan vaikka luin kommenteista että nämä ovat monella lässähtäneet. Niin lässähti meilläkin vaikka tein tarkasti ohjeen mukaan oikealla voilla ja semperin hienoilla jauhoilla. Hyviä varmasti ovat silti, mutta eivät nättejä😬

    VastaaPoista
  13. Outoa, mulla ei ole ikinä lässähtäneet. Olen tehnyt kolme kertaa. Hyviä on tullut👍🏼

    VastaaPoista