torstai 15. toukokuuta 2014

Sitruunaiset tuulihatut

Kevään juhliin sopii tarjottavaksi tuulihatut. Olin mukana Unelmien Talo&Koti lehdessä kuukauden bloggaajana johon suunnittelin tämän ohjeen. Nyt kun alkaa olla raparperiaika niin sitä voisin vinkata sopivaksi täytteeksi myös esim.hilloksi/kompotiksi tehtynä kerman kera tai siihen sekoitettuna. Ja mikä sen parempaa kuin esimerkiksi suolainen lohi tai kinkkutäyte. Nam!










n.20-30 kpl koosta riippuen


1 1/4 dl vettä
50g voita
75g vehnäjauhoja
(ripaus sokeria)
125g kananmunia

Kuumenna vesi, voi ja sokeri kiehuvaksi. Lisää joukkoon siivilöidyt jauhot yhdellä kertaa. Sekoita tasaiseksi ja kypsennä koko ajan sekoittaen kuunes taikina irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Pursota pellille tuulihatut. Huomaa, että ne kohoavat uunissa kaksinkertaisiksi. Älä avaa uunin luukkua paiston alkuvaiheessa. laita pelti uunin keskiosaan. Paista reilussa 200 asteessa noin 15-20 minuttia koosta riippuen.Täytä jäähtyneenä sitruunakermalla ja koristele kauniiksi. Hunnuta tomusokerilla.

Pieni sokerin lisäys taikinaan tekee tuulihattuihin kauniin värin ja auttaa kohoamisessa.

Sitruunacurd 


3 kananmunan keltuaista
1,5 dl sokeria
1 sitruunan kuori
1/2 dl sitruunanmehua
3 rkl voita

Vatkaa keltuaiset, sokeri, sitruunankuoriraaste ja mehu sekaisin kulhossa. Nosta kulho vesihauteeseen ja kypsennä eli anna seoksen saostua. Tässä kohtaa tarvitaan malttia. Anna veden poreilla kattilassa, mutta muista että sen ei tarvitse koskea kulhon pohjaa. Vispilöi seosta kunnolla koko ajan tasaisesti kulhon pohjaa ja reunoja myöten kunnes se paksuuntuu ja vaahto laskeutuu. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää voi hyvin vispilöiden. Kaada tasainen seos purkkiin (n. 2,5 dl purkki)ja jäähdytä.

Säilyy 1-2 viikkoa jääkaapissa ja pakastimessa vuoden verran.

VINKKI! Kokeile sormella kypsyyttä samalla kun vispaat vesihauteessa. Jos seos on selvästi lämmintä ja sokeri sulanut joukkoon on seos kypsymässä.
 

Täyte:


2 dl vatkattua kermaa
2 tl lemon curdia
(sokeria)

Sekoita lemon curd vatkattuun kermavaahtoon. Sitruuna maistuu täytteessä maltillisesti joten lisää sitä makusi mukaan.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti