torstai 7. helmikuuta 2013

Tonnikalapiirakka

Ja lisää synttäritarjoiluja jotta ei reseptit unohdu..Tämä tonnikalapiirakka vain parani "vanhetessaan". Hankin uuden piirasvuoan pitkän odottelun jälkeen. Olen jotenkin ajatellut että onkohan piirasvuoka vain kaunis vai onko se myös käytännöllinen. Kauniita piirakoita sillä saa ja kivaa vaihtelua pyöreään malliin. Ja ihan käytännöllinenkin :) Piiraspohja on taas perunamuusijauheeseen tehty, mutta eri ohje kuin mitä yleensä olen käyttänyt. Oikein hyvä tämäkin.Suosittelen.






Pohja:

1/2 dl perunamuusijauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100g voita tai margariinia
1 dl kylmää vettä

Sekoita perunamuusijauhe, jauhot ja leivinjauhe keskenään ja nypi joukkoon rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina vuokaan.

Täyte:

2 tlk tonnikalaa (öljy)
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1 sipuli
100g juustoraastetta

2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria

Levitä tonnikala pohjan päälle. Puolita kirsikkatomaatit, pilko sipuli ja käytä pannulla. Laita vuokaan ja kaada päälle liemi. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 175 asteessa uunin alaosassa noin puoli tuntia.


3 kommenttia:

  1. Nam :) ..mistä olet muuten ostanut tuon vuoan, itse haluisin samanlaisen, muttei ole osunut kohdalle.

    -Nanna

    VastaaPoista
  2. Nanna! Tilasin sen chef mariuksesta, käypä vierailulla! Ostin myös muuta kivaa mm. leivosvuokia ystävänpäiväksi.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Maarit vinkistä :) sielä olikin kaikkea kivaa tilattavaa :D

    -Nanna

    VastaaPoista