torstai 21. marraskuuta 2013

ARVONTA

Kaamosväsymys on tavoittanut minut ja varmaan monen muunkin ja ajattelin piristää itseäni ja toivottavasti myös teitä arvonnalla! Tällä hetkellä elämä pyörii kodin, työn ja päiväkodin välillä ja inspiraation saati ajan hakeminen leivontaan on hieman hakusessa. Joulu onneksi lähenee koko ajan ja kaikkea kivaa on tulossa ;) Onneksi syksyä on ollut piristämässä ihan mahtava Koko suomi leipoo-ohjelma. Ainut ohjelma jonka kanssa huolehdin, että varmasti ehdin katsoa. Hienoa, että tämä ammattialakin on tullut siinä samalle esille.
Mutta asiaan..eli...kysymys kuuluu.. MINKÄLAINEN KAKUNTEKIJÄ SINÄ OLET? minkälaisista kakuista pidät?

 Kermakuissa katse hakeutuu kauniisiin pursotuksiin. Se kertoo leipurista paljon. Onko jälki tasaista ja huolellista vai minkälaista..Monesti kermakakun ystävät osaavat arvostaa kakussa makua, sitä tärkeintä. Pursottamisesta tulee mieleen kouluajat kun opettaja kertoi, että ammattilaisen tunnistaa siitä kun tunnetilat, väsymys jne. ei vaikuta kädenjälkeen. Se meinaan vaikuttaa kun niitä kakkuja tekee työkseen!

Sokerimassalla kuorrutetut kakut antavat luovuudelle tilaa. Siitä tulee mieleen valkoinen paperi johon  maalata. Sokerimassakakut jakavat eniten mielipiteitä, toiset tykkää ja toiset ei. Sisältö tulee näissä kakuissa erityisen tärkeäksi kuorrutteen takia.

Hyydytetyissä kakuissa kohtaa kaunis maku ja houkutteleva ulkonäkö. Hyydytetyt kakut antaa ehkä eniten variaatio mahdollisuuksia maun ja makuyhdistelmien suhteen.  Monien kestosuosikki.

Suklaa on minun lempi raaka-aine. Se on haastava ja monipuolinen. Suklaakakku juhlistaa takuuvarmasti tärkeän hetken arvokkuudellaan ja kauniilla kuorrutuksellaan. Suklaalla pritsaaminen vaatii kokemusta ja vakaata kättä. Se kertoo armottomasti kondiittorin tason ja sen on yleensä kerralla onnistuttava.
Kerro siis minkälainen kakku aiheuttaa sinussa inspiraation? Entä mikä maistuu parhaalta?

Aikaa arvontaan on Itsenäisyyspäivään 6.12  saakka. 

Palkintona jouluista leivontaan liittyvää <3


22 kommenttia:

 1. Olen huono koristekakkujen tekijä, mutta pirun hyvän makuisia kakkuja saan aikaseksi! Juustokakut ovat mahtavia, helppo ohje jota voi soveltaa miten ikinä tykkää ja aina tulee nätti! Raikas kakku on aina paras. Kausikakut tuovat inspiraatiota, joulu on kausista parhain ^^

  VastaaPoista
 2. Ihana!! :) Tykkään ehkä eniten tehdä ja suunnitella kermakakkuja. Hyvä kermakakku on myös ihanaa suussa. Rakastan kylläkin syödä kosteita suklaakakkuja, mutta kokemuksen puutteen vuoksi olen niissä aika...hmm...surkea. On niitä kyllä ihana myös suunnitella ja tehdä, mutta harvoin olen ollut tyytyväinen lopputulokseen. Kermakakuissa hieman eri tilanne. :D Massalla kuorutettuja kakkujakin on hauska tehdä joskus, mutta en suosi niitä usein, koska ne todellakin jakavat mielipiteet. Luulen, että suurin osa niistä, joille kakkuja teen, eivät välitä massakakuista. Kaikki kakut kyllä maistuvat meikäläiselle. ;)

  VastaaPoista
 3. Minua miellyttävät eniten marjaisat, raikkaat ja freesit kakut. Ei liian raskaita täytteitä tai kuorrutuksia. Perinteinen mansikkakakku toimii aina, varsinkin kesällä :) Oon enemmän perinteisten kakkujen tekijä, kuin jtn sokerimassa/marsipaanijuttujen. Sinulla on ihana blogi, täynnä ihania reseptejä. Piristävää joulun odotusta :)

  VastaaPoista
 4. Tämä oli kiva arvonta :), johon on pakko sanoa että kaikki suklaakakut on itsellä lemppareita. Tosin mangojuustokakku on ensimmäisiä joita tuli aikoinaan tehtyä kermakakkujen jälkeen ja se edelleen löytää paikkansa jokaisesta juhlasta jota perheessä tai perhepiirissä löytyy :). Sieltä varmaan se inspiraatio hyydykekakkuihin. Koristeluja pitäisi harjoitella, mutta sen ehtii :) samaa mieltä kun siitä, että maku ratkaisee :). Niin juu, sulla on ihana blogi ja ohjeet tosi hyviä :). Pitänee useammin muistaa käydä kommentoimassa, lukenut näitä ohjeita jo puolisen vuotta :D. -MillaKrista

  VastaaPoista
 5. Juustokakaut/hyydytetyt kakut ovat omia suosikkeja. :) Ihanan helppoja ja nopeita tehdä ja makumaailmaa on ihanan helppo muutella maun mukaan. :) Myös massalla koristellut/kuorrutetut kakut ovat suosikkeja. En osaa kunnolla pursotuksia tehdä, joten siksi kermakakut eivät kuulu suosikkeihin. Johtunee myös siitä, että en oikein pidä kermavaahdon mausta, jos sitä on kauhean paljon. :)

  VastaaPoista
 6. Pidän ehdottomasti eniten fantasiakakkujen ja muotokakkujen tekemisestä! Suoraan massalle maalaaminen tai koristeiden kiinnittäminen on mukavinta. Itse koristeiden muovaus on joskus hermoja raastavaa (varsinkin kukkien), mutta yleensä niidenkin tekeminen on hirmu kivaa, kunhan vain on tarpeeksi aikaa, ettei tarvi kiireellä ja tuskalla niitä vääntää. Toista kertaa tosin en mielelläni samaa kakkua tee, vaan haluan kokeilla aina uutta. ;) Massalla päällystettyjen kakkujen sisältö on tosiaan hirmu tärkeä ja koitankin panostaa myös ihaniin täytteisiin. =)
  Suklaa on myös minun lempiraaka-aineeni ja kotiväelle teenkin mielelläni kaikenlaisia ihania suklaakakkuja, joiden maku voittaa koristelun (sokerimassa usein pilaa suklaakakun maun). Kotiväelle on myös mukava testata uusia kokeiluja. ;) Isommissa juhlissa sitten taas täytekakun ulkonäkö nousee suureen arvoon.
  Kermakakkuja en aivan älyttömän mielelläni tee, vaikka pursotuksia onkin tullut jo harjoiteltua paljon. Jotenkin niissä ei kai sitten ole tarpeeksi sitä terapeuttista väkertämistä. ;)
  Tulipa pitkä vastaus. =D Ihana blogi sinulla!

  VastaaPoista
 7. Minä teen mielelläni kermakakun ja massakakun välimuotoja. Kun saan vapaat kädet tehdä jonkun kakun, niin teen massalla päällystetyn kakun ja reunoille pursotan kermaa. Jotenkin sillä kermalla saa näyttävyyttä kakkuihin. Ja kakun päälle sitten aiheen mukaiset koristelut, mitä milloinkin. Tässä tapauksessa massaa ei siis ole kakun reunoilla.
  Koristeita tykkään väkertää, mutta kuten Kakkumonsteri sanoi - välillä se on joa hermoja raastavaa :) Mutta mukavaa silti!
  Makujen kestosuosikkina on suklaa. Pidän kyllä muistakin, menee ehkä sesongin mukaan mieltymykset. Kesällä on kiva herkutella raikkailla, marjaisilla tai hedelmäisillä mauilla.

  VastaaPoista
 8. Kermakakkuja tykkään tehdä ja herkulliset ja raikkaat maut saa marjoista. Sokerimassoista/marsipaanista saa näyttäviä, mutta itse syön paljon mieluummin kermalla kuorrutettuja kakkuja. Suklaakakutkin on herkullisia, niitä tulee tehtyä liian vähän. Hyydykekakutkin on tosi hyviä ja simppeleitä tehdä.

  VastaaPoista
 9. Itse tykkään tehdä todella sieviä ja kauniita hääkakun tyylisiä kakkuja. Ja rakastan pursottamista! Parhaalta kylläkin maistuu juustokakku (: amelia.aitio@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Hyydykekakut ovat minun juttuni ja fantasiakakkuja on hauska tehdä; yrittää saada se mielen pohjalla oleva kuva realisoitua kakuksi. Kermakakun pitää olla pirteää ja raikasta, se taito on hieman haussa.
  minni42@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Tykkään pähkinäisistä ja suklaaisista kakuista.

  VastaaPoista
 12. Sokerimassakuorrutteiset kakut ovat niitä joita tykkään tehdä. Huomaankin todella usein miettiväni päivän mittaan mitä erilaisempia kakkuja tekolistalleni - enää puuttuu vain niiden toteutus. Kermakakut kyllä menettelevät, mutta olen aina pitänyt kaikenlaisten kakkuihin menevien koristeiden tekemisestä. Sokerimassakakuissa saa käyttää luovuutta. Suklaiset kakut ovat sellaisia, jotka maistuvat parhailta. :)

  VastaaPoista
 13. Kaikista mieluiten teen sokermassakakkua, sellaisia, joihin saa muovailla kolmiulotteisia hahmoja koristeeksi. Itse kuitenkin pidän eniten suklaakakuista ja juustokakuista, siis maultaan. Kermakakku on itselleni sellainen inhokki, en pidä kerman mausta. Mutta ihailen niitä, jotka osaavat kauniiden pursotusten salat.

  VastaaPoista
 14. Tykkään kaikenlaisia kakkuja tehä, mutten perinteistä kermakakkuja. Tykkään pursotella :)eniten petrattavaa on koristeiden tekemisissä

  VastaaPoista
 15. Rakastan perinteisiä kermakakkuja, mutta en jaksa panostaa hirveästi koristeluun :-)

  VastaaPoista
 16. Tykkään upeista kakuista, mutta omat räpylät saavat .aikaan vain basic-kakkuja, kuten juustokakkuja. Hedelmäiset täytekakut ovat parhaita maultaan

  VastaaPoista
 17. Kyllä sitä aina odottaa lasten ( 5kpl) synttäreitä etta olisi hyvä syy väkerrellä kermatäytekakku:-)
  -Satu-

  satu.kantoluoto@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Rakastan tehdä nättejä kakkuja sokerimassasta ((: nelli.melanen@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Tykkään syödä kaikenlaisia kakkuja (slurps), mutta itse leivon mieluiten hyydykekakkuja, koska saan ne onnistumaan hyvin. Täytekakkupohjat lässähtää mulla aina.

  VastaaPoista
 20. Inspiraation herättää kaikenlaiset fantasiakakut tykkään kerätä ideoita ja inspiraatiota kaikenlaisista kakuista! Parhaalta maistuu suklaa:) vanilja.varpu@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Upeita ovat kakkusi! Itse teen mieluiten juusto/ hyydykekakkuja, koska emme pidä kovin makeasta ja toisaalta emme myöskään kermasta. Kun poikani oli pieni, hänelle piti tehdä aina Sacher-kakku synttäreiksi, se oli must.

  Hyvää Joulun odotusta!

  Seija H.

  VastaaPoista
 22. Moikka!
  Minä saan inspiraatioita näistä blogeista. Aivan ihania kakkuja, uusia oivalluksia mauissa yms ja koristelutapoja jne...
  Tällä hetkellä tykkään eniten tehdä hyydytettyjä kakkuja. Makuina suklaat, kinuski ja vadelma ovat tällä hetkellä in. Pastetut juustokakut kiehtovat myös kovasti ja se täydellinen resepti siihen on vielä löytämättä. MIten saada sellainen makea, sileä, kermainen lopputulos...
  Hyvää joulun odotusta!
  T:Johanna S.

  VastaaPoista