torstai 8. marraskuuta 2012

Chilisuklaapai

Ostin messuilta sokeritonta chilisuklaata joka oli kyllä sen verran voimakkaan makuista, että ei tullut sellaisenaan syödyksi. Mietin mihin sitä voisi käyttää. Suklaapain ohje odotteli kokeilua ja niinpä ajattelin tuhota suklaata siihen. Tuli tosi hyvää! Ohjeessa on mukana tavallista tummaa suklaata ja chilisuklaata. Chilin voi toki jättää poiskin ja varmasti hyvää niinkin. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan rohkeasti chilin kanssa. Maistuu taivaalliselle kerman tai mascarponevaahdon kanssa. Voipi olla että maistuis myös isänpäivänä :)


100g voita
1dl tomusokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 keltuainen
Valmista piiraan pohja. Sekoita kuivat aineet ja voi. Lisää keltuainen. Sekoita tasaiseksi. Taputtele piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele ja laita kylmään 30 minuutiksi. Kypsennä pohjaa 200 asteessa10 minuuttia.

Täyte:
175g tummaa suklaata (josta 1/3 osa voimakasta chilisuklaata)
3 rkl vahvaa kahvia
2 keltuaista
2 valkuaista
1dl kuohukermaa
Sulata suklaa. Lisää sitten kahvi, keltuaiset ja vaahdotetut valkuaiset ja kermavaahto. Jäähdytä pohja ja irrota se jos sinulla on irtoreunainen vuoka. Lisää täyte ja anna olla 2h kylmässä ennen nauttimista.

Tässä piiras ilman koristeluja. Kannattaa olla tarkkana pohjan kanssa ettei se tummu uunissa liikaa kuten kävi minulle ;) Reunat kuuluu olla ihan vaaleat. Minulla ei ollut myöskään irtoreunaista piirasvuokaa joten hankintalistalle heti heti..


Vinkkejä!
- Tee pohja etukäteen, se helpottaa tekemistä.
- Jos omistat irtoreunaisen piirasvuoan niin käytä sitä tässä.
- Koristele raastetulla suklaalla ja sihtaa päälle tomusokeria.
- Levitä pintaan kermavaahtoa.
- Isänpäiväksi koristeluidea: Leikkaa paperista sydän. Laita se piiraan keskelle ja sihtaa tomusokeria päälle. Ota paperisydän pois ja koristelu on valmis.

2 kommenttia:

  1. Omnomnom... kuulostaapa NIIN herkulliselta! :P

    VastaaPoista
  2. Tämä oli niin hyvää! Ajattelin seuraavalla kerralla pursottaa täytteen..Tulis varmaan kauniinpi niin..

    VastaaPoista