torstai 1. marraskuuta 2012

Helpot suussasulavat pikkuleivät

Alkoi tulla ihan joulufiilis kun tein näitä pikkuleipiä. Leipomoissa tehdään varmaan jo suunnitelmia joulun tuotteista. Käpykakkua, pipareita, limppua..Leipomossa on ehkä kivointa olla töissä joulun aikaan. Sielä on vähän samanlainen tunnelma kuin tallissa jouluna..tiedätkö..kiteytyy se ihana joulun fiilis. No leivotaan nyt ensin halloween leipomukset ja mietitään joulua vasta sitten..

Tein pikkuleivät vähän fiilispohjalta ja samalla vilkuillen peruspikkuleipäohjetta. Näistä tuli erityisen hyviä ja muuntuu moneksi. Kaveri sai pikkuleipäpussukan tuomisiksi, toivottavasti maistui :)!200g voita
1 dl tomusokeria
1 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl mantelijauhoa
muutama rouhaisu vaniljamyllystä

Mittaa kaikki aineet samaan kulhoon. Nypi taikina käsin tai koneella tasaiseksi. Huom! Käytä huoneenlämpöistä voita). Laita hetkeksi kylmään. Leivo taikinasta tanko (n.4cm) ja leikkaa sentin paksuisia viipaleita. Tee erilaisia pikkuleipiä näin:Paina pikkuleipä kaneli-sokeriseokseen ja painele haarukalla kuviot pikkuleipiin.

Sirottele koristerakeita (Dr.Oetker) lautaselle ja paina pikkuleivät niihin.

Painele pikkuleipiä sormin hieman matalemmiksi. Paina sormella kuoppa keskelle ja laita haluamaasi hilloa koloon. Paista ja koristele kuorrutesuklaalla.

Paista 175 asteessa n.10 minuuttia.

Voit maustaa osan taikinasta esim. sitruunankuoriraasteella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti