maanantai 27. helmikuuta 2017

Ruokatrendit 2017

Kaikenlaisten uusien tuulien haisteleminen on hauskaa ja niinpä päätin minäkin listata Foodloverin inspiroimana omani vuoden 2017 ruokatrendeistä. Tänä vuonna tuntuu siltä, että on päästy ruuan juurille ja sen alkuperäisen tarkoituksen äärelle. Suomen 100-vuotisjuhlavuosi tulee varmasti näkymään paljon joka puolella. Terveellisyys, eettisyys ja näyttävyys..hyvää makua unohtamatta.
Suomi100-leivos


Kasvikset

Kasviksia käytetään ennakkoluulottomasti korvaamaan osittain tai kokonaan liha. Tähän liittyy tietysti myös eettinen näkökulma. Onko kukaan kuullut ennen sanaa "fleksaus"? Sana tarkoittaa kasvisten lisäämistä ruokavalioon "sekasyömistä" jossa lihan syönti ajoitetaan esim.juhlahetkiin tai viikonloppuun. Tämä taas lisää lihankorvikkeiden kasvua mm.härkis ja mifu. Fleksailemaan siis! Tässä yksi kokeilemisen arvoinen resepti sadonkorjaajan piirakka


Tätä ihanaa marinadia käytän bataattiranskalaisten kanssa tuomaan makua. Sopii myös mainiosti broilerille.

Maailman paras öljy bataattiranuille1 tl hunajaa
2 rkl öljyä
1 rkl sitruunanmehua
1 kynsi valkosipulia
suolaa

Leikkaa bataatit sormen paksuisiksi tikuiksi. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada bataattien päälle. Kääntele käsin marinadi joka puolelle. Paista uunissa kunnes bataatit on kypsiä.
Kotimaisuus


Suomen 100 vuotisjuhlavuosi nostaa esille perinneruokia. Olisiko nyt aika rypytellä karjalanpiirakoita sekä valmistaa mustikkapiirakkaa ja laittaa karjalanpaisti uuniin hautumaan.  Tuunatakkin saa!
Värikkyys


Kasviksien valloittaessa lautasta on värit pääosassa. Smoothiekulhot, salaatit, kulhoon tehty trifle ja tuorepuurot liputtaa kaunista esillepanoa. Raakakakut ovat edelleen in ja myös niissä näkyy kauniisti luonnolliset värit ja tekstuurit. Esteettisyys näkyy kauniista asettelusta, kattauksesta ja ruokarauhan hakemisesta. Tehdään ruokailusta ja ruoasta elämys arjenkin keskellä.

Kuvahaun tulos haulle smoothiekulho kuva
Kuvituskuva. Shutterstock
Hyvinvointi

Kokonaisvaltainen hyvinvointi lähtee ruoasta ja olet mitä syöt tyyppistä ajattelua. Ruoan merkitys suolistolle ja sitä kautta hyvään oloon. Ruoan raaka-aineisiin kiinnitetään huomiota. Lähiruoka, luomua ja terveellisyyttä. Kenties dieetit jäävät vähäksi aikaa unholaan ja aletaan kiinnittää huomiota hyvään oloon ja sitä kautta parempaan fyysiseen kehoon. Pinnalla vahvasti bodypositive ja itsensä hyväksyminen.

Tämä innosti tekemään myös täysin leivonta aiheisen trendipostauksen tälle vuodelle! Toivottavasti saan sen pian valmiiksi.

 Löydät foodlover sivuilta lisää muiden kokoamia vuoden 2017 ruokatrendi postausta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti