perjantai 10. helmikuuta 2017

Talkooväen piirakka (kananmunaton ja pellillinen)

Talkooväen piirakka on perinteinen helppo resepti jolla saa suuren määrän tarjottavaa pienellä vaivalla. Raaka-aineetkin useimmilta löytyy jo valmiiksi kaapista. Käytin tähän viime kesän raparpereja niin tuli nekin hyötykäyttöön. Korvaan usein leipomuksissa vaalean jauhon täysjyvällä ja niin tein tälläkin kertaa. Piiraasta tuli mukavan rouhea ja herkullinen vaniljakastikkeen kera.












Pohja: 

4dl Täysjyvävehnäjauhoja
2 dl voita/öljyä
2 dl kermaviiliä
2 dl sokeria
2 tl vaniljatahna (vaniljasokeri)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemumma





0,5-1l raparperinpaloja (omenaa, marjoja) 





Kauramuro:

4 dl Luomu kaurahiutaleita
2 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
2 dl voita




Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita siihen öljy jos käytät sekoitusta. Lisää kermaviilin kera kuivien aineiden joukkoon. Sekoita maltillisesti. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Levita tasaiseksi. Ripottele päälle haluamasi marjat. Sulata kattilassa voi ja sekoita muut aineet joukkoon. Ripottele marjojen päälle. Paista keskitasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti