sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Paistettu suklaahippukakku

Meidän isänpäiväkakku on tänä vuonna paistettu juustokakku. En ole usein näitä paistettuja versioita tehnyt. Mikähän siinä lienee syynä..Ehkä olen mieltänyt ne aika raskaiksi ja koristelun puolesta vähän tylsiksi tehdä. Kahvila Valkoisessa puussa on kyllä ihan parasta suklaahippukakkua..voi nam! Ja täytyy sanoa, että tämä oli melkein yhtä hyvää!








pohja:

100g bastogne keksejä
75g sulaa voita


Täyte:

500g tuorejuustoa
100g tummaa suklaata
1 pötkö geisha patukkaa
1,5dl sokeria
3 Isoa kananmunaa
2 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria/pastaa


Kuorrute:

1 dl Vatkattua kermaa
Raastettua suklaata


Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Valmista pohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla sekaan voisula. Painele 20cm vuoan pohjalle. Vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinaperia. Laita vuoka kylmään odottamaan. Valmista sitten täyte. Vatkaa keskenään sokeri ja tuorejuusto. Lisää joukkoon kerma. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Rouhi suklaat karkeaksi rouheeksi ja sekoita joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Paista uunissa 150 asteessa 1,5h. Jätä uunin luukku sen jälkeen raolleen ja anna levätä vielä tunti. Laita jääkaappiin ja koristele mielellään seuraavana päivänä.





1 kommentti:

  1. Nam miten ihanan kuuloinen täyte! <3 Osallistu ihmeessä meidän blogin marraskuun suklaa-haasteeseen tällä kakulla: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/11/marraskuun-haaste.html

    VastaaPoista